Mlada hrvatska reprezentacija

Evo gdje možete gledati U-21 Hrvatsku u kvalifikacijama za Euro

Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

MLADA reprezentacija Hrvatske danas od 19 sati protiv Grčke igra utakmicu 5. kola kvalifikacija za Euro 2021., a utakmicu možete gledati na HNTV-u.

Četiri dana poslije Hrvatska gostuje u Češkoj. Hrvatska se nalazi na četvrtom mjestu u kvalifikacijskoj skupini s četiri odigrane utakmice i šest osvojenih bodova i, kako stvari stoje, morat će pobijediti sve do kraja ako misli otići na Euro.

Ispred Hrvatske su Škotska s osam bodova i utakmicom više, Grčka s 10 bodova i jednakim brojem utakmica te Češka s 14 bodova i dvije utakmice više.

Hrvatska nema pravo na kiks

Plasman na Euro 2021. izborit će devet pobjednika u skupinama i najbolja drugoplasirana selekcija, dok će preostalih osam drugoplasiranih momčadi igrati baraž odakle će plasman izboriti još četiri momčadi.

Hrvatska je do sada upisala dva domaća poraza od Škotske (2:1) i Češke (2:1), dok je slavila u gostima protiv Litve (3:1) i San Marina (7:0).

U reprezentaciji su optimistični i vjeruju da mogu izboriti plasman na Euro. Izbornika Igora Bišćana, koji je zaražen koronavirusom, na klupi će zamijeniti Tomislav Rukavina.

"Situacija nije normalna i činjenica da izbornik Bišćan nije tu uveliko utječe na cijelu atmosferu i razmišljanje, ali mi koji smo ovdje u dogovoru s njim radimo sve da se taj izostanak što manje osjeti. Fokusirani smo na teren i osvajanje bodova. Poznajem ove igrače. Svi ti dečki su već etablirani igrači. Upoznati smo s njihovim kvalitetama. Vjerujem da se neće previše osjetiti izostanak izbornika Bišćana. Mi smo sigurni da naši igrači imaju kvalitetu više i da su individualno puno jači od suparnika. Utakmice koje nismo rezultatski odradili kako treba bile su splet nesretnih okolnosti više nego odraz kvalitete", smatra Rukavina.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.