Evo kako je ugledni Four Four Two predstavio novu hrvatsku zvijezdu na Apeninima

Foto: Hina

UGLEDNI nogometni magazin Four Four Two predstavio je novo Juventusovo pojačanje Marka Pjacu i objasnio zašto je slavna Stara dama istresla 23 milijuna eura za skromnog dečka sa zagrebačkog Borovja. Dinamov najskuplji transfer u klupskoj povijesti sinoć je torpedirao makedonski Vardar zabivši dvaput i namjestivši pobjednički gol Machadu, ispraćen pljeskom deset tisuća ljudi posljednji put mahnuo Maksimiru i jutros otputovao u Torino. Poznati nogometni časopis otkriva zašto će hrvatski reprezentativac postati iduća nogometna zvijezda na apeninskom poluotoku.



Zašto je hrvatski dragulj uvukao Liverpool u "rat na tržnici"

Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je mnoge navijače svojim impresivnim predstavama na Euru, piše FFT, smatrali su je favoritom iz sjene nakon velike pobjede protiv Španjolske, ali ipak suviše rano oprostila se od turnira izgubivši od kasnijeg prvaka Portugala.

No čovjek koji je najviše dobio na Europskom prvenstvu jest Marko Pjaca, prouzročio je pravi mali rat na nogometnoj tržnici nakon samo 90 minuta protiv Španjolske, Liverpool, Tottenham i prva petorka talijanskog nogometa ratovali su zbog njega, a on je na koncu izabrao Juventus i za hrvatske prilike rekordnih 23 milijuna eura doselio reprezentativnom suigraču Mariju Mandžukiću u Torino.



Odgojili su ga državna prvakinja u judu i bivši hrvač, a odabrao je nogomet


Odgojili su ga judaška državna prvakinja i nekadašnji hrvač, odrastao je u obitelji s dvije sestre i ubrzo shvatio kako neće slijediti sportske korake svojih roditelja
.
"Nikad mi nisu rekli ni riječ zbog nogometa, iako su oni bili dobri u borilačkim vještinama. Mnogi u mojoj okolini očekivali su od mene da povučem na mamu i tatu, ali ja sam uvijek želio biti nogometaš. U hrvanju mnogi ne znaju ime svjetskog prvaka, za najbolje svjetske nogometaše zna cijeli svijet, a polovica zna one dobre. Roditeljima je to bilo jasno," otkrio je Pjaca.

Dvije stanice prema Maksimiru

Odabrao je ispravno, pokazalo se, no njegov put ka jednom od najboljih svjetskih klubova nije bio tako lak, unatoč tome što je proveo pet godina u Dinamovoj školi, morao je nekoliko puta ići zaobilaznicom. Modri su ga vratili u matični klub ZET u kojem je napravio prve nogometne korake.

"Nisam želio sjediti na klupi, bio sam višak u Dinamu i odlučio sam se vratiti u ZET, tamo sam igrao i nastavio se razvijati, tako i sad razmišljam, radije ću igrati za slabiju momčad, nego grijati klupu u velikom klubu," rekao je Pjaca i natuknuo kako je s Allegrijem ozbiljno porazgovarao o svom statusu u prvoj sezoni.

Drugo skretanje prije Maksimira bila je Kajzerica, za Lokose je debitirao 2012. godine, a u svoje prve dvije profesionalne sezone zabio je devet golova u 51 utakmici. To je bilo dovoljno Zoranu Mamiću i Pjaca je konačno dobio priliku zaigrati za Dinamo.

U ljeto 2014. vratio se sa stilom, zabio je u uvodne dvije utakmice u plavom i nastavio napredovati do prve momčadi, uskoro je bio nezamjenjiv. Nogometna Europa upoznala ga je hat-trickom protiv Celtica u Europskoj ligi, Dinamo se još jednom oprostio od najvažnijeg natjecanja sezone uoči Božića, ali priča o Pjaci zavrtjela se po nogometnim kuloarima.

"Rijetko sam skroman kad su u pitanju moje utakmice, ali večeras sam iznenadio i samog sebe," rekao je nakon utakmice.



Skroman dečko, daje sav novac roditeljima

Za Dinamo je odigrao 92 utakmice i u međuvremenu zabio svoj prvi za reprezentaciju za koju tek treba odigrati svoje najbolje. Najbolju dosadašnju utakmicu odigrao je protiv Španjolske, protiv aktualnog svjetskog prvaka driblao je do besvijesti, uspješno prešavši sedmoricu igrača, riječ je o najboljim svjetskim igračima, i to je bilo dovoljno slavnom Juventusu da ga dovede u svoju super momčad, koju će dodatno pojačati novcem od Paula Pogbe.

Four Four Two impresioniran je njegovom skromnošću, iako je ponekad suviše sebičan na terenu, tvrde.

"Dajem sav svoj novac roditeljima, nisam rastrošan, čak ni kad je riječ o jednoj od mojih slabosti - automobilima," kaže Pjaca.

Idol mu je, usput spominju, Ronaldinho. "Nogomet bi se upravo tako trebao igrati, prepoznatljiv je po svojim lepršavim potezima i slavnom osmjehu, sreća i strast, to je smisao nogometa," smatra Juventusov 21-godišnjak.

Ugledni magazin piše kako mu je Pep Guardiola predvidio veliku karijeru nakon Bayernove pobjede protiv Dinama u Zagrebu i čini se pogodio. Skromni dečko s Borovja, sad je frajer u Torinu, težak 23 milijuna eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.