Evo koji su igrači prije Haalanda zabili pet golova u jednoj utakmici Lige prvaka

Foto: EPA

ERLING HAALAND postigao je pet pogodaka u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka između Manchester Cityja i RB Leipziga (7:0). Nevjerojatni Norvežanin time je postao treći igrač koji je u jednoj utakmici Lige prvaka postigao pet pogodaka. Prije njega to su učinili Luiz Adriano za Šahtar protiv Bate Borisova 2014. i Leo Messi za Barcelonu protiv Bayera 2012. godine.

Nakon što je prva utakmica završila 1:1, a pogodak za njemačku momčad postigao je hrvatski branič Joško Gvardiol, engleski sastav je dominantno odradio susret na svojem Etihadu. Haaland je hat-trick ostvario već u prvom poluvremenu zabivši u 22., 24 i drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ilkay Gundogan povećao je na 4:0 u 49. minuti, nakon čega je Haaland zabio još dvaput - u 54. i 57. minuti. Trener Cityja Pep Guardiola iz igre ga je izvadio u 63. minuti, kada je ušao Julian Alvarez. Konačni rezultat postavio je Kevin de Bruyne u sudačkoj nadoknadi. Haaland je došao na deset pogodaka u ovoj sezoni Lige prvaka. Uz to ima 28 pogodaka u Premier ligi i jedan u Liga kupu. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.