Evo koliko je Pogačar zaradio pobjedom na Tour de Franceu

Foto: Guliver Image/Getty Images

MLADI slovenski biciklist Tadej Pogačar (UAE Emirates) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja najveće svjetske biciklističke utrke Tour de France, koja je jučer završila u Parizu.

Pogačar, koji će u ponedjeljak napuniti 22 godine, nakon tri tjedna vožnje po Francuskoj ostvario je 59 sekundi bolje vrijeme od svog devet godina starijeg sunarodnjaka Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), koji je završio na drugoj poziciji, odnosno 3:30 od trećeg Australca Richieja Portea (Trek-Seagafredo).

Pogačar je tako postao drugi najmlađi pobjednik Toura u 117-godišnjoj povijesti utrke. Mlađi od njega bio je samo Henri Cornet koji je proglašen pobjednikom 1904. četiri mjeseca nakon završetka utrke i diskvalifikacije prve četvorice vozača.

Za pobjedu na najprestižnijoj biciklističkoj utrci na svijetu organizatori Toura su slovenskom vozaču uručili nagradu od 500 tisuća eura.

Njegov sunarodnjak, drugoplasirani Primož Roglič zaradio je 200 tisuća eura, dok je trećeplasirani Ricie Porte bogatiji za 100 tisuća eura.

Pobjeda na etapi se nagrađuje s 11 tisuća eura. Kako je Pogačar ostvario tri etapne pobjede, to znači da je zaradio još 33 tisuće eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.