LIGE PETICE

Evo koliko Messi košta Barcelonu i zašto gotovo sigurno ostaje u klubu

Foto: EPA

BARCELONU je tijekom cijelog tjedna tresla kriza oko sportskog direktora Erica Abidala koji se potpuno nepotrebno uvukao u svađu s igračima, točnije s Leom Messijem.

Abidal je u intervjuu za katalonski Sport optužio igrače, a osobito Messija, da su smijenili trenera Ernesta Valverdea, na što je Argentinac odgovorio postom na Instagramu u kojem je, ukratko, rekao da bi se ljudi trebali baviti poslom koji im je namijenjen.

Messija se povremeno povezivalo s odlaskom iz Barcelone, a ponovno se aktualizirala priča o senzacionalnom prelasku u Manchester City, iako je engleski klub tu vijest ismijavao na vlastitom Twitteru. Ipak, čini se da Messijev odlazak nije isključen.

Naravno, uvijek se zanimljivo podsjetiti glavnog detalja iz Messijeve karijere, zbog kojeg je gotovo nemoguće da Messi ode iz Barcelone. Riječ je, naravno, o novcu. Nigdje drugdje Messi ne može dobiti ono što ima u Barceloni.

Argentinac u Barceloni, prema Football Leaksu, zarađuje 60.395.769 eura godišnje (988 tisuća eura tjedno), čak 9 milijuna i 100 tisuća eura odlazi na njegovu zaštitu imidža, 13 milijuna eura je ostavljeno za dodatne bonuse, a zarađuje i bonus za odanost koji iznosi 120 milijuna eura na pet godina. Messi, dakle, ima oko 200 milijuna razloga za ostanak u Barceloni. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.