Evo protiv koga će Hrvatska igrati u osmini finala ako čudesno prođe dalje

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija u nepovoljnom položaju čeka rasplet preostalih skupina na Europskom prvenstvu. Ona je svoje tri utakmice faze po skupinama odigrala, a hoće li nastaviti turnir, znat će se nakon što se odigraju i preostali susreti. Za to ima male šanse, ali one postoje.

Poraz od Španjolske (0:3) i dva remija u susretima s Albanijom (2:2) i Italijom (1:1) stavili su hrvatsku reprezentaciju u težak položaj. Četiri od šest najboljih trećeplasiranih reprezentacija nastavit će natjecanje s pobjednicima skupina i drugoplasiranima iz grupne faze u osmini finala.

Postoji kombinacija

Da bi Hrvatska bila među njima, potrebno je da danas Engleska pobijedi Sloveniju s minimalno tri gola razlike i da Danska bude bolja od Srbije. U srijedu Turska mora slaviti protiv Češke, a Portugal protiv Gruzije.

Priča o mogućem prolasku Hrvatske u osminu finala Eura tu ne staje. Moglo bi se dogoditi da Engleska slavi protiv Slovenije 4:1, što bi značilo da bi razlika golova Hrvatske i Slovenije iznosila jednakih 3:6. To dodatno komplicira situaciju jer bi te dvije reprezentacije imale jednak broj bodova i istu gol-razliku. Sljedeći kriterij koji se gleda za prolazak skupine u tom slučaju bili bi žuti kartoni. Hrvatska je na sedam, a Slovenija trenutno na četiri.

Ako Hrvatska čudesno prođe, igrat će protiv Portugala

U ovom trenutku postoji još šest mogućih kombinacija skupina koje će dati četiri najbolje trećeplasirane momčadi. Prema platformi Football Meets Data, najveća šansa (42%) je da će to biti skupine A, C, D i E. Jedina kombinacija u kojoj će skupina B u kojoj se nalazi Hrvatska dati jednog od najboljeg trećeplasiranih je A, B, D i E, za što se daje 2% šanse.

Ako se to dogodi i Hrvatska čudesno prođe kao trećeplasirana, igrat će protiv prvoplasirane reprezentacije iz skupine F, što će sigurno biti Portugal. Uoči posljednjeg kola u toj skupini Portugal je vodeći sa šest osvojenih bodova, a na drugom mjestu je Turska s tri boda. Portugal je sigurno prvi jer je u međusobnom dvoboju slavio protiv Turske 3:0, a za Hrvatsku je ionako potrebno da Portugal i Turska pobijede u svojim preostalim utakmicama.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.