Europsko prvenstvo

Evo što je potrebno hrvatskim rukometašicama za plasman u polufinale

Foto: EPA

HRVATSKE rukometašice su u drugom kolu druge faze Europskog prvenstva u Danskoj upisale prvi poraz. Bolje su bile Norvežanke koje su slavile rezultatom 36:25.

Norveška je ovom pobjedom osigurala plasman u polufinale kolo prije kraja natjecanja u drugom krugu. U posljednjoj utakmici će protiv Mađarske igrati za prestiž jer su već osigurale prvo mjesto u skupini.

Hrvatska do polufinala može pobjedom i remijem u nekoliko varijanti

Hrvatska će o drugom putniku u polufinale u skupini II odlučivati s Njemačkom u utorak. Hrvatska trenutno ima šest bodova, a Njemačka četiri uz utakmicu manje. Prije susreta s Hrvatskom, Njemice igraju u ponedjeljak s Nizozemskom.

Ako Njemačka svlada Nizozemsku, onda će Hrvatskoj protiv Njemica u utorak za polufinale biti dovoljna pobjeda. možda čak i remi, ali u tom slučaju Hrvatska mora imati bolju gol-razliku od Njemica. Naime, Njemačka je trenutno na minus devet, a Hrvatska na minus dva. Naravno, Njemačka još igra jednu spomenutu utakmicu.

Susret s Njemačkom počinje u utorak u 18:15

Ako pak Njemačka izgubi od Nizozemske, onda Hrvatska sigurno prolazi pobjedom ili remijem, a samo poraz ju izbacuje s Europskog prvenstva. U slučaju poraza obje bi reprezentacije imale šest bodova, ali se tada gleda međusobni susret u kojem bi Njemačka bila bolja.

Podsjetimo, susret s Njemicama je u utorak na rasporedu od 18:15.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.