PLJAČKA DINAMA

Reuters, BBC, The Guardian, Sky Sports, L'Equipe... svi pišu o presudi braći Mamić

Foto: Andreas Gebert/picture-alliance/dpa/AP Images/Guliver

VRHOVNI SUD jučer je potvrdio nepravomoćnu osuđujuću presudu protiv braće Zdravka i Zorana Mamić te bivšeg direktora Dinama Damira Vrbanovića i poreznog inspektora Milana Pernara.

Podsjetimo, Mamić i pobočnici osuđeni su za izvlačenje 116 milijuna kuna iz gradskog kluba te poreznu prevaru od 12.2 milijuna kuna.

Zdravko Mamić je sada i pravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora, a njegov brat Zoran, koji je nakon presude dao ostavku na mjesto glavnog trenera i sportskog direktora GNK Dinamo, odlukom Vrhovnog suda osuđen je na četiri godine i osam mjeseci zatvora. Damiru Vrbanoviću ostala je kazna od tri godine zatvora, dok je Pernaru smanjena s četiri godine i dva mjeseca na tri godine i dva mjeseca.

Vijest o presudi vrlo se brzo proširila izvan hrvatskih granica pa su situaciju u klubu hrvatskih prvaka popratili mediji iz regije, ali i svjetske agencije i novine.

Prenose se razlozi osude

Reuters je tako izvijestio da se sve ovo događa pred uzvratnu utakmicu osmine finala Europa lige u kojoj Dinamo dočekuje Tottenham. Međunarodna novinska agencija prenosi razloge osude, piše o ostavci Zorana Mamića i informira da će na klupu njegov pomoćnik Damir Krznar. Podsjeća se i da je Zdravko Mamić, koji je uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu pobjegao pred hrvatskim pravosuđem, u Bosni i Hercegovini.

Dinamove pripreme za utakmicu protiv Tottenhama sad su u rasulu, navodi Daily Mail u tekstu kojim je popraćena presuda Dinamovim čelnicima za izvlačenje novca iz gradskog kluba te poreznu prevaru. O svemu piše i BBC podsjećajući i na povezanost Luke Modrića s braćom Mamić, a o presudi svoje čitatelje informiraju i The Guardian i Sky Sports.

O presudi i ostavci Zorana Mamića, uz objašnjenje kako je do nje došlo, piše i čitani francuski L'Equipe, ali i službena stranica nizozemske Eredivisie podsjećajući da je jedan od klubova protiv kojih je Dinamo igrao u skupinama Europa lige bio i Feyenoord. Vijest prate i mnogi nizozemski mediji, a prostor su joj, među ostalima, dali i beIN Sports, Transfermarkt i nogometni portal Goal.

Na službenim Tottenhamovim stranicama o presudi čelnicima hrvatskog prvaka nema riječi, ali ima ona se širi po blogovima koji prate taj londonski klub. Cartilage Free Captain ju je popratio i prije nego je Zoran Mamić dao ostavku uz riječi da bi uz Josea Mourinha, pod uvjetom da ne pobjegne, na klupi trebao sjediti osuđeni kriminalac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.