Evo što nam donosi početak nove Dota 2 sezone

Foto: Valve/The International Flickr

Nakon više od tri mjeseca pauze Dota 2 timovi se uskoro vraćaju na pozornice. U listopadu počinje Dota Pro Circuit, što znači da će se u nešto više od dva tjedna igrati tri važna turnira, a potom timovi sele na AMD SAPPHIRE Dota PIT u Splitu. 

>>Split domaćin dva milijuna kuna vrijednog Dota 2 turnira
 
Dota Pro Circuit sastojat će se od 16 Minor te 11 Major turnira kroz koje će timovi skupljati bodove za odlazak na idući The International. Predsezona je već počela s kvalifikacijama za turnire, a prva tri su već popunjena. 
 
>>Pogledajte što su igrači proživljavali u najvećem esport finalu u povijesti
 
 
SL i-League Invitational Season 3
 
Od 12. do 15. listopada u Kijevu će se održati prvi Minor nove sezone vrijedan 300 tisuća dolara i 300 Circuit Pointsa. Team Liquid i Newbee, finalisti prošlog The Internationala dobili su direktnu pozivnicu dok su se Team Secret, Na'Vi, compLexity, SG e-sports, Vici Gaming i Mineski za pravo nastupa izborili kroz regionalne kvalifikacije. 
 
Biti će to prva prilika da vidimo Team Liquid i Newbee na djelu nakon The Internationala, a od ostalih timova izdvajaju se Team Secret i Na'Vi. Puppey i društvo s Aceom i FATAom izgledaju odlično te na početku sezone djeluju kao najjači europski tim. Na'Vi se pak vraća na pozornicu s novom postavom koja je pokazala da ima potencijala, a sada će morati napraviti i iduće korake. 
 
>>Odličan start nove Dota 2 sezone za Team Secret
 
Ima li boljeg mjesta za početak nove priče legendarnog Na'Vija od Minora pred domaćom publikom na samom otvorenju nove sezone. Dota 2 esport treba pravi i konkurentan Na'Vi, onakav kakav smo navikli gledati od samog početka tog esporta. 
 
PGL Open Bukurešt
 
PGL Open također spada u Minor kategorije te će također nositi 300 bodova kao i 300 tisuća dolara vrijedan nagradni fond. Direktne pozivnice su dobili Evil Geniuses i kineski LGD Gaming, a kroz kvalifikacije nastup su osigurali Immortals, Digital Chaos.SA, Team Secret, Na'Vi, Mineski i VGJ.Thunder.
 
PGL Open u Bukureštu će biti prvi turnir Evil Geniusesa s povratnikom Fearom. Može li ikona i jedan od najvećih svih vremena i dalje igrati na najvišoj razini imat ćemo priliku saznati od 19. do 22. listopada. LGD Gaming je imao odličan nastup na prošlom The Internationalu i mnogi su upravo njih vidjeli u finalu, a onda im se dogodio Team Liquid.
 
Biti će ovo i prvi veliki nastup za Immortals, koreansku ekipu pod američkim brendom koji su osvojili američke kvalifikacije savladavši OpTic Gaming (The Dire) u finalu. Team Secret i Na'Vi će se nakon Kijeva preseliti u Rumunjsku i nastaviti svoj pohod na The International. 
 
Foto: Valve/The International Flickr
 
ESL One Hamburg
 
Krajem listopada u njemačkom Hamburgu održat će se i prvi Major sezone vrijedan milijun dolara i 1500 Circuit Pointsa. Direktnu pozivnicu opet su dobili finalisti The Internationala, a kroz kvalifikacije su prošli Team Secret, Virtus.pro, Keen Gaming, Happy Feet, Evil Geniuses i SG e-sports. 
 
Zanimljivo je kako će kineski predstavnik uz pozvani Newbee biti Keen Gaming, koji je u iznimno teškim kvalifikacijama osvojio prvo mjesto pobijedivši LGD Gaming u finalu s rezultatom 3:2. To je svakako dobar pokazatelj da uz glavne favorite treba pripaziti i na njih. 
 
Team Secret jedini je tim koji će igrati na sva tri spomenuta turnira što je još jedna potvrda njihove odlične forme. Glavni favoriti ipak će biti Team Liquid i Newbee, a tu su još i odlični Virtus.pro te Evli Genisues s Fearom. 
 
Dosad smo uglavnom imali priliku gledati regionalne kvalifikacije za navedene turnire, a po tome je teško predvidjeti kako će timovi reagirati na međunarodnim LAN turnirima. Svaka regija ima razvijen vlastiti ukus za Dotu, a kada se te ukusi pomiješaju nitko ne zna što ćemo dobiti. Na početku sezone puno toga će se pitati KuroKya iz Team Liquida jer nastavi li on draftati kao dosad ostali timovi imat će velike probleme. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.