skijanje

Evo što treba Zubčiću za mali Kristalni globus

Foto: EPA-EFE

FILIP ZUBČIĆ pobijedio je u veleslalomu u Banskom i tako došao do treće pobjede u karijeri.

Sjajni Zagrepčanin tako je skočio na drugo mjesto u poretku veleslalomaša i u zadnje tri utrke ima veliku šansu osvojiti mali Kristalni globus.

Te će se utrke voziti u nedjelju ponovno u Banskom, potom u Kranjskoj Gori 13. ožujka, a završnica sezone na rasporedu je tjedan dana kasnije u Lenzerheideu.

Zubčić u ovome trenutku zaostaje 22 boda za vodećim Pinturaultom, što je nadoknadiva prednost, posebice bude li najbolji hrvatski skijaš održao aktualnu formu. Već sutra nudi mu se prilika za preskakanje Francuza u poretku za što bi trebao, primjerice, osvojiti utrku, a Pinturault biti treći ili zauzeti slabije mjesto od toga budući da pobjedniku pripada 100, drugoplasiranom 80, a trećeplasiranom 60 bodova.

Bio bi to idealan scenarij koji bi Zubčića postavio u ulogu lidera i prema kojem bi ovisio isključivo o svojim izdanjima. Svako ispadanje kao i svako slabije izdanje te šanse uvelike umanjuju.

Nikako se ne smije otpisati ni Marco Odermatt čije šanse za osvajanje malog Kristalnog globusa nisu male. Nalazi se 23 boda iza Zubčića i 45 iza Pinturaulta nakon što je danas bio četvrti. 

Poredak veleslalomaša:

1. Alexis Pinturault (FRA) 490 bodova

2. FILIP ZUBČIĆ (HRV) 468 

3. Marco Odermatt (ŠVI) 445

4. Lois Meillard (ŠVI) 277

5. Tommy Ford (SAD) 200

6. Lucas Braathen (NOR) 191

7. Justin Murisier (ŠVI) 189

8. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 180

9. Žan Kranjec (SLO) 179

10. Mathieu Favre (FRA) 173

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.