Evo tko je Hrvatskoj večeras najveća prijetnja

Foto: FIBA

NIJEMAC Dennis Schröder najefikasniji je igrač na ovogodišnjem Eurobasketu s 23,2 koša po utakmici. Odmah iza njega, s 23 koša po susretu, je Aleksej Šved (28), najbolji igrač ruske reprezentacije koja večeras u 20.30 sati igra protiv Hrvatske u osmini finala Eurobasketa.

Sjajni bek Khimkija na turniru šutira tricu 40 posto (14/29), na svakoj utakmici zabio je najmanje 20 koševa, a u zadnjoj protiv Velike Britanije utrpao je 30 uz osam asistencija.

"Rekao sam igračima da ne očekujem da će zabiti manje od 20 koševa. Ali neka ih zabije uz nizak postotak šuta. On će svoje šuteve uzeti. Protiv Latvije je gađao tricu 2/11 i tu utakmicu su izgubili, ali problem je što se lako može dogoditi da šutira 7/10", rekao je hrvatski izbornik Aco Petrović.

Šved je definitivno najopasniji igrač ruske reprezentacije, a osim trenutačnog kluba Khimkija, igrao je šest sezona u CSKA-u, odakle je otišao u NBA. Dvije sezone bio je član Minnesote, a potom je igrao u 76ersima, Houstonu i Knicksima. S CSKA-om je 2008. godine osvojio Euroligu

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.