Falcao prvijencem u debiju donio pobjedu Galatasarayu

Foto_ EPA / Gety Images / Guliver Image

SAMO 38 minuta bilo je potrebno da Radamel Falcao zabije prvijenac za Galatasaray i donese mu pobjedu. Turski prvak stigao je do druge pobjede ove sezone u četvrtom kolu protiv Kasimpase (1:0), a junak je bio kolumbijski napadač.

>>> Falcao stigao u Istanbul, dočekalo ga 25.000 navijača na aerodromu

Nakon kombinacije s Omerom Bayramom na sredini terena Falcao je dobio odličnu loptu od spomenutog suigrača na lijevoj strani šesnaesterca, nakon čega je opalio, a lopta je na putu do gola pogodila protivničkog braniča, promijenila smjer, prevarila golmana i završila u mreži za eksploziju oduševljenja na stadionu Turk Telekom u Istanbulu.

Embed from Getty Images

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava, portali ne smiju objavljivati videomaterijale, ali snimku možete pogledati OVDJE.

Naravno, 33-godišnji napadač imao je i sreće pri pogotku, ali je odigrao jako dobru utakmicu, a u 89. minuti dobio je gromoglasan pljesak s tribina kad ga je slavni trener Fatih Terim izveo iz igre. 

Embed from Getty Images

Turski velikan priprema se za prvo kolo Lige prvaka. Galata u srijedu od 18:55 sati gostuje kod Club Bruggea u Belgiji, a navijači se nadaju da bi ih El Tigre opet mogao obradovati barem jednim golom. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.