Fantastična Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa

Foto: EPA

HRVATSKA tenisačica Donna Vekić, 40. na WTA ljestvici, plasirala se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je sa 7:5, 6:4 pobijedila Ukrajinku Martu Kostyuk, 20. igračicu svijeta. U meču koji je trajao sat i 53 minute, a nakratko je prekinut zbog kiše, Vekić je svoj servis izgubila pet puta, ali ga je suparnici oduzela sedam puta.

Kostyuk je napravila osam dvostrukih i 40 neprisiljenih pogrešaka. Ovo je bio njihov prvi međusobni ogled. Vekić će u trećem kolu pariškog Grand Slama igrati protiv pobjednice iz susreta između Amerikanke Danielle Collins (WTA - 10.) i srpske tenisačice Olge Danilović (WTA - 125.).

Martić i Fett danas nastupaju

Danas bi na terene u Parizu trebale izaći još Petra Martić, koja igra susret drugog kola protiv belgijske tenisačice Elise Martens, i Jana Fett koja bi trebala nastaviti meč protiv Čehinje Marie Bouzkove, a koji je prekinut jučer zbog kiše kod vodstva 1:0 u setovima za češku tenisačicu.

U konkurenciji muških parova Nikola Mektić bi trebao s Wesleyem Koolhofom nastaviti meč od jučer protiv nizozemskog para Matwe Middelkopa i Sandera Arendsa protiv koji vode 5:4 u prvom setu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.