Fantastični Kraft na korak do osvajanja Velikog kristalnog globusa

Foto: EPA

NAJBOLJI austrijski skakač na skijama Stefan Kraft pobijedio je na natjecanju Svjetskog kupa koje je u srijedu održano na 138-metarskoj skakaonici u norveškom Trondheimu, što mu je 12. pobjeda u ovoj sezoni kojom je praktično osigurao osvajanje Velikog kristalnog globusa.  

Četiri natjecanja prije završetka sezone Kraft ima 1883 boda, 303 više od drugoplasiranog Japanca Ryoyua Kobayashija koji je u srijedu bio tek 14. i osvojio samo 18 bodova.

Kraftu su 42. pojedinačnu pobjedu u Svjetskom kupu donijeli skokovi od 137.5 i 134 metra, za koje je dobio ukupno 291.8 bodova. Samo bod manje imao je njegov sunarodnjak Daniel Tschofenig (135 i 132.5 m) koji još uvijek čeka na svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu. Austrijanci su okupirali sva tri mjesta na pobjedničkom postolju, jer je tri boda manje od Krafta imao trećeplasirani Jan Hoerl, koji je na tri od posljednja četiri natjecanja za Svjetski kup osvojio treće mjesto.

Zapravo među šestoricom najboljih na današnjem natjecanju jedini koji uz svoje ime nema austrijsku zastavu je Slovenac Peter Prevc, koji je osvojio peto mjesto s 274.4 boda.

U redoslijedu RAW Air turneje Kraft vodi s 1342 boda, a drugoplasirani Jan Hoerl (1316) zaostaje za 26 bodova. Treći je Norvežanin Johann Andre Forfang (1295.1), najveći gubitnik današnjeg natjecanja. Naime, u drugoj seriji je doskočio na 139 m, ali je pri doskoku završio u snijegu i tako ostao bez 20-ak bodova za stil te završio na devetom mjestu.

U četvrtak se skakačka karavana seli na letaonicu u Vikersund, gdje su u petak na rasporedu kvalifikacije, a u subotu i nedjelju natjecanja za Svjetski kup.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.