Fantastični Zagreb na korak do četvrtfinala Lige prvaka!

RUKOMETAŠI Zagreba slavili su kod Chamberyja 30:26 i napravili ogroman korak prema četvrtfinalu Lige prvaka! "Obrana 3-2-1 iznijela je utakmicu", komentirao je trener Zagrebaša Senjanin Maglajlija koji je posebno zadovoljan načinom na koji su njegovi rukometaši zaustavili francusku kontru, koja je najjače oružje Chamberyja.

Tom su pobjedom hrvatski prvaci uzvratili momčadi koju predvodi Daniel Narcisse za poraz u Domu sportova prije dva tjedna, kada su Francuzi okrenuli sedam golova prednosti Zagreba u 32:30 pobjedu. "Bili smo jako motivirani i znali smo da možemo doći do ove toliko željene pobjede. Sad nas čeka Celje, to je prava prilika da se iskupimo pred navijačima za sve šokove koje smo im priredili", kaže Maglalija. Trener Zagreba izuzetno je zadovoljan igrom ponajboljeg svjetskog igrača; Ivano Balić napokon je pokazao svoje pravo lice. "Forma mu se podigla u najboljem trenutku", kaže Maglalija koji već razmišlja o Pivovarni Laško i pobjedi koja ga može lansirati u četvrtfinale Lige prvaka.

Zagrebaši su izvrsno otvorili utakmicu i zahvaljujući čvrstoj, discipliniranoj obrani, te nadahnutoj igri Ivana Balića, Kirila Lazarova (zabio čak 11 golova) i Zlatka Horvata već na poluvremenu imao plus četiri 16:12. No, ubrzo je postalo jasno kako će se za željenih plus tri morati boriti do posljednje sekunde.

U 38. minuti Francuzi su se sasvim vratili u igru, realiziravši sedmerac za 18:17, ali zahvaljujući dvije brze kontre Balića i Horvata koje su izvedene s igračem manje, Zagreb je opet učvrstio svoju prednost i otišao na 22:18. Završnica je bila posebno dramatična. Iako pobjeda Zagreba niti u jednom trenutku nije bila upitna, ta je pobjeda morala biti ostvarena s tri ili više pogodaka prednosti s obzirom da je Chambery iz Zagreba otišao s pobjedom i prednošću od dva pogotka.

U posljednju minutu ušlo se s rezultatom 29:26 i napadom za Chambery, ali trideset sekundi prije kraja Škof je upisao izvrsnu obranu, a Zagreb preuzeo napad koji je završio Ivano Balić pet sekundi prije kraja utakmice i tako postavio konačnih 30:26. Još nedavno se činilo da će prolaz u knockout fazu Lige prvaka za Zagreb ostati samo nedosanjani san, ali hrvatski rukometni prvak sad sve konce drži u svojim rukama i samo ih još pobjeda protiv ekipe iz Celja na domaćem terenu dijeli od četvrtfinala. Kolo prije kraja natjecanja po skupinama Chambery ima osam bodova, RN Loewen i CO Zagreb imaju po šest, dok je Pivovarna Laško bez bodova.

Narcisse sportski priznao poraz: Zagreb je bio puno bolji nego u prvoj utakmici

"Zagreb je igrao puno bolje nego u prvoj utakmici", morao je priznati lider Chamberyja Daniel Narcisse. "Obrana nam je bila slaba, u napadu smo promašili previše zicera, a vratari su počeli braniti tek u drugom poluvremenu. To nije bilo dovoljno za pobjedu protiv ovakvog Zagreba", zaključuje Narcisse. "Napokon smo pokazali svoju pravu kvalitetu i dokazali da onaj poraz u Zagrebu nije ništa značio. Bolji smo od Chamberyja, ali sad još moramo dobiti Celje pa možemo početi slavitI", dodaje Igor Vori.

Gorazd Škof je, za razliku od francuskih vratara, danas bio na pravoj razini i s nekoliko ključnih obrana sačuvao potrebnu gol razliku. "Kontrolirali smo susret cijelo vrijeme i dobro se odupirali njihovom pritisku. Odigrali smo točno onako kako su treneri zamislili", kazao je Škof koji skromno dodaje kako je "dobra obrana zaslužna za njegov dobar dan".

Rukometna Liga prvaka, 3. kolo, 2. faza:

Skupina 2

Chambery – Zagreb 26:30

Redoslijed: 1. Chambery 8, 2. Rhein-Neckar Löwen 6, 3. Zagreb CO 6, 4. Celje PL 0

Skupina 3 

Ademar Leon – Veszprem 30:32

Redoslijed: 1. Veszprem 8, 2. Flemsburg 4 (-1), 3. Montpellier 3 (-1), 4. Ademar 3

P.V.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.