Federer: Đoković ispisuje povijest, nadam se da će srušiti moj rekord u Wimbledonu

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ plasirao se bez izgubljenog seta u treće kolo Wimbledona i u njemu će igrati protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Argentinac Tomas Martin Etcheverry, 20. nositelj turnira, i Stan Wawrinka, nekoć treći, a danas 87. igrač svijeta. O šansama za Đokovićev trijumf na londonskom Grand Slamu govorio je Roger Federer.

Umirovljeni švicarski genijalac osam je puta osvajao naslove u Wimbledonu, a Đokoviću ova godina nudi šansu da izjednači taj rekord. Federer tvrdi da je srpski tenisač veliki favorit turnira, dodaje da bi bilo iznenađenje da ga ne osvoji i otkriva da se nada da će i uspjeti.

Federer: Sve što Đoković napravi je za povijest i premašuje tenis

"Ja sam imao svoje trenutke - pet uzastopnih naslova u Wimbledonu i osam ukupno. Uspije li to netko izjednačiti ili prestići, to je njegova stvar i njegov trenutak. Iskreno, nadam se da će uspjeti. Sve što napravi gradi tenisku povijest i premašuje tenis", rekao je Federer i dodao:

"Poput njegovog 23. Grand Slam naslova osvojenog u Roland Garrosu. Nevjerojatno je to što radi, to su sjajne vijesti i dobre su za igru. Mislim da je veliki favorit i iznenadilo bi me da ne bude i ovogodišnji pobjednik Wimbledona."

Đoković je u karijeri osvojio 23 Grand Slam titule, tri više od Federera i jednu više od Rafaela Nadala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.