ATP

Federer: Ne osjećam da sam nadigran, turnir tek počinje

Foto: EPA

ROGER FEDERER porazom od Dominica Thiema otvorio je svoj nastup na završnom Mastersu u Londonu. Austrijanac je bio bolji od Švicarca 7:5 i 7:5.

"Dominic je igrao vrlo dobro. Ja sam loše počeo i to me koštalo. Uspio sam se kasnije vratiti. Imao sam svojih šansi. Nisam osjećao da sam nadigran. Bilo je uspona i padova, što je karakteristično za prvo kolo, nisam baš pogađao mjesta koja sam želio servisom, to se ne događa kasnije u turniru. Dominic se dobro branio kad je trebalo", rekao je Federer nakon meča pa dodao:

"Ne smijem si dozvoliti poraz u nastavku. Mogao bih reći da turnir tek počinje. Kada je riječ o Mateu, svaki protivnik je težak na ovom turniru. On nije odigrao najbolje što je mogao protiv Novaka. I najteže je početi završni Masters mečom s Novakom u dvorani jer je on u takvim uvjetima na izuzetno visokom nivou", zaključio je Federer.

Thiem i Federer su u skupini u Londonu s Matteom Berrettinijem i Novakom Đokovićem. Nove mečeve igraju u utorak, Federer s Berrettinijem, a Thiem s Đokovićem.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.