Fedor Emelianenko otkrio tko mu je bio najteži protivnik u karijeri

Foto: EPA

JEDAN od najboljih MMA boraca svih vremena u teškoj kategoriji, Rus Fedor Emelianenko, u jednom je intervju za Arena Fight TV otkrio je s kim mu se bilo najteže boriti. Fedor, koji ima 47 godina i omjer pobjeda i poraza u karijeri 40-7, je istaknuo i Mirka Filipovića, zbog kojeg je morao naučiti Muai Thai.

‘‘Najteži protivnik po težini ili? Najteži je bio Zuluzinho, Brazilac, težio je 200 kilograma.‘‘, rekao je Fedro u šali pa nastavio: ‘‘Po borbama, odnosno po težini borbe, najteži protivnik bio mi je Antonio Rodrigo Nogueira Minotaur. Odradili smo tri borbe i radi se o borcu koji razmišlja, koji je obrazovan.

Kad smo se nas dvojica susretali, pobijedio je sve vodeće borce, sve šampione. Protiv njega sam se borio za pojas i hvala Bogu, pobijedio sam. Još jedan upečatljiv protivnik, Mirko Cro Cop. Zbog njega sam morao naučiti tajlandski kick boks (Muay Thai) i njega sam, hvala Bogu, također uspio pobijediti", rekao je Fedor.

Nikad nije ušao u UFC

Rus se protiv hrvatskog borca borio 28. kolovoza 2005. godine. Meč je završio Fedorovom pobjedom jednoglasnom sudačkom odlukom. Emelianenko ima sjajnu karijeru, no kritičari mu zamjeraju jer se nikad nije borio u UFC-u, najjačoj MMA borilačkoj organizaciji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.