Fedor otkrio koja mu je najdraža borba u karijeri

Foto: Profimedia

FEDOR EMELIANENKO ove će se subote boriti u svom zadnjem meču u karijeri. Legendarni Rus s 46 godina borit će se protiv Bellatorovog prvaka teške kategorije Ryana Badera te tako tražiti pojas na kraju karijere. U jednom intervjuu prije borbe s Baderom otkrio je koji mu je najdraži meč u karijeri.

"Moja prva borba protiv Antonija Rodriga Nogueire za pojas. Cijeli taj tjedan bilo je ludo. Prvi put sam se borio za naslov prvaka. Treninzi su bili ludnica, svašta mi je prolazilo kroz glavu. On je jedan od najvećih boraca svih vremena. Trenirao sam triput jače nego prije", rekao je Fedor u razgovoru za britanski Mirror.

Pobijedio Nogueiru u sve tri borbe

Borba o kojoj je pričao dogodila se prije 20 godina, 16. ožujka 2003. godine, u organizaciji Pridea. Fedor je pobijedio odlukom sudaca nakon tri runde. Ruski borac imao je još dvaput priliku boriti se protiv Nogueire, jednom je završilo bez pobjednika jer su se sudarili glavama i meč je prekinut.

U trećem je susretu opet pobijedio Fedor jednoglasnom odlukom sudaca. Ruski se borac jednom u karijeri susreo i s Mirkom Filipovićem, kojeg je također pobijedio na bodove, jednoglasnom odlukom sudaca. Ta se borba dogodila krajem kolovoza 2005. godine. Fedor u karijeri ima 40 pobjeda i šest poraza.