SP u rukometu

Fenomenalni Sagosen s 11 golova vodio Norvežane do prve pobjede na SP-u

Foto: EPA

U VEČERNJIM susretima na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu kao pobjednici su izašli Norveška, Island i Švedska.

Najzanimljivije je bilo u skupini E, gdje je Norveška u susretu europskih reprezentacija svladala Švicarsku rezultatom 31:25. Švicarska je naknadno upala na prvenstvo umjesto SAD-a, ali je u prvom kolu iznenađujuće svladala Austriju.

Norveška je u drugom dijelu protiv Švicarske vodila i sedam razlike

Ipak, u drugom kolu aktualni svjetski viceprvak Norveška nije dopustio iznenađenje. Švicarska je do 10. minute konstantno vodila, ali Norvežani onda rade seriju 6:0 i odlaze na četiri pogotka prednosti (9:5).

Iako se Švicarska vratila na samo minus jedan u nekoliko navrata, pred kraj poluvremena Norvežani rade seriju 5:2 i odlaze na poluvrijeme s rezultatom 17:13.

U drugom dijelu je Norveška održavala Švicarsku na pristojnoj udaljenosti, a u nekoliko navrata je bila i na sedam pogodaka prednosti. Kod Norvežana je najbolji strijelac bio sjajni Sander Sagosen s 11 postignutih pogodaka. Kod Švicaraca je Milošević zabio sedam, a od golmana se istaknuo Norvežanin Bergerud s 13 obrana.

Švedska i Island su uvjerljivo slavili protiv Čilea i Maroka

U posljednjem kolu Švicarska igra protiv Francuske, a Norveška protiv Austrije.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

U skupinama F i G Island je svladao Alžira rezultatom 39:24, dok je Švedska bila bolja od Čilea s ogromnih 41:26. Island sada ima dva boda i u posljednjem kolu mora potvrditi prolazak protiv Maroka. Alžir će igrati s Portugalom.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Švedska je upisala drugu pobjedu na prvenstvu i u zadnjem kolu će odlučivati o prvom mjestu u skupini protiv Egipta, dok će Čile za prolazak dalje igrati s Makedonijom.

Želite li momentalno primiti rezultate utakmica Hrvatske, sve vijesti i reakcije sa Svjetskog rukometnog prvenstva instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: rukomet

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.