SKIJANJE

Fenomenalni Zubčić opet drugi u Adelbodenu

Foto: EPA-EFE

FILIP ZUBČIĆ ostvario je još jedan fenomenalan rezultat. Drugi dan zaredom uzeo je drugo mjesto u Adelbodenu.

Prvi je nevjerojatni Francuz Alexis Pinturault koji je i drugi dan u Adelbodenu pomeo konkurenciju u veleslalomu. Zubčića je ostavio sekundu i 26 stotinki iza sebe, dok je Švicarac Loic Meillard zakasnio za vodećim sekundu i 65 stotinki.

Na glavu u drugoj vožnji

Vratimo se na Zubčića koji je, kao i jučer, još bolje izgledao u drugoj vožnji. Opet je išao agresivno, ovoga puta se činilo i agresivnije nego inače, napravio je nekoliko malih grešaka, ali nije izgubio brzinu i ušao je u cilj s 80 stotinki više od tada vodećeg De Aliprandinija.

Nakon Zubčića startao je vodeći u ukupnom poretku veleslaloma Marco Odermatt. Vozio je odlično, imao je prednost na svakom prolazu, no onda je sve prosuo velikom pogreškom pri ulasku u zadnju strminu. Jedva se spasio, no to je bilo dovoljno da Zubčić ostane prvi u tom trenutku.

Potom je Pinturault projurio stazom. Ispred njega je Meillard koji je imao i veliku prednost ispred Zubčića, no poput Odermatta jedva se spasio da ostane na stazi u jednom trenutku, pa je najbolji hrvatski skijaš uzeo 80 umjesto 60 bodova.

U ukupnom poretku Francuz je sada preuzeo vodstvo i ima 440 bodova. Odermatt je drugi s 400, a Zubčić treći s 368 bodova. Pinturault vodi i u ukupnom poretku sa 675 bodova. Zubčić je četvrti s 455 bodova.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.