FORMULA 1

Fernando Alonso ispisao povijest Formule 1 i preuzeo rekord od Michaela Schumachera

FERNANDO ALONSO, sjajni španjolski vozač Formule 1 i njen bivši dvostruki prvak, nedjeljnom utrkom za Veliku nagradu Azerbajdžana postavio je rekord natjecanja, odnosno preuzeo ga od legendarnog sedmerostrukog prvaka Michaela Schumachera.

Alonso je vožnjom u Bakuu zasjeo na vrh liste vozača s najdužim stažom u Formuli 1. Od njegova debija u natjecanju, u Australiji 2001. pa do Velike nagrade Azerbajdžana prošla je 21 godina, tri mjeseca i osam dana, a u pitanju je novi rekord. Dosadašnji je bio vlasništvo Schumachera kojem je razmak između debitantske završne utrke u F1 iznosio 21 godinu i tri mjeseca.

Podsjetimo, Nijemac se povukao iz Ferrarija 2006. godine pa se vratio četiri godine kasnije s Mercedesom te vozio do 2012. Alonso je pak iz Formule 1 otišao 2018. godine, tijekom dvije godine isprobao drugačije vrste utrka poput Indianapolisa 500 ili Rallyja Dakar pa se vratio u natjecanje koje je 2005. i 2006. završavao kao prvak.

Osim toga, završi li Španjolac kao 40-godišnjak aktualnu sezonu, na Velikoj nagradi Singapura 2. listopada prestići će Kimija Raikkonena i tako postati vozač s najviše utrka u povijesti. Finac ih ima 349, Alonso 341.