Fernando Gonzalez u polufinalu Santiaga: Igram samo desetak minuta od kuće

NAJBOLJI čileanski tenisač Fernando Gonzalez plasirao se u polufinale Movistar Opena, ATP turnira koji se igra u njegovom rodnom i glavnom čileanskom gradu Santiagu.

Ovaj se turnir, koji se igra na zemljanoj podlozi, prvi puta održao 1993. godine, a sve do zaključno 2000. godine (1999. godine nije održan), domaćin je bio Santiago, da bi se nakon toga preselio u Vina del Mar. No, ove godine domaćin je opet Santiago, što je obradovalo Fernanda Gonzaleza, trenutno 11. igrača na ATP ljestvici...

"Posebna je prilika igrati ATP turnir na lokaciji udaljenoj samo desetak minuta od kuće",  govorio je Gonzalez, četverostruki pobjednik u Vina del Maru.

Gonzalez je u četvrtfinalu teško pobijedio Španjolca Marcela Granollersa 7-6(8), 7-6(9) nakon dva sata i 16 minuta igre, a za finale će igrati protiv 3. nositelja, Brazilca Thomaza Belluccija, koji je sa 6-4, 6-4 eliminirao Argentinca Eduarda Schwanka.

Do polufinala je stigao još jedan Brazilac, Joao Souza, koji igra svoj prvi ATP turnir u karijeri! U četvrtfinalu je svladao iskusnog Španjolca Alberta Martina 6-2, 6-4, što je 21-godišnjem Brazilcu bila šesta pobjeda na turniru, računajući i kvalifikacije. Sljedeći na putu bit će mu 2. nositelj, Argentinac Juan Monaco, koji je sa 6-4, 3-6, 6-3 zaustavio Australca Petera Luczaka.

ATP Santiago, četvrtfinale:

Gonzalez (1) – Granollers 7-6(8), 7-6(9)

Bellucci (3) – Schwank 6-4, 6-4

Souza – Martin 6-2, 6-4

Monaco (2) – Luczak 6-4, 3-6, 6-3

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.