Fešta na Kantridi: Krcate tribine, bakljada i pobjeda Rijeke nad Mariborom (4:0)

Foto: Screenhsot

RIJEKA je u velikom stilu proslavila povratak na svoju Kantridu. Legendarni stadion bio je večeras poprište pravog spektakla na terenu, ali i na tribinama. Oko 10 tisuća navijača na krcatom stadionu nosili su momčad Matjaža Keka, koja je razbila Maribor s 4:0 u prijateljskoj utakmici. 

> Spektakl Rijeke i Maribora na krcatoj Kantridi. Armada: Začepit ćemo usta svima

Središnji događaj utakmice bio je Armadin projekt "Povratak na Kantridu". Također, u Rijeci je i TV Gazeta iz Sao Paula, koja snima opširniju reportažu o Kantridi i klubu koji je posljednjih godina jako napredovao te prekinuo nakratko veliku dominaciju Dinama.

Tijekom cijeloj dana vladala je prekrasna nogometna atmosfera ulicama grada, koji je po tko zna koji put pokazao što mu znači nogometna momčad. Kekova ekipa na svemu tome uzvratila je sjajnom igrom i važnom pobjedom za samopouzdanje uoči nastavka Prve HNL u kojoj nakon šest kola drži treće mjesto s bodom iza Osijeka i dva od vodećeg Dinama. 

Jakov Puljić načeo je goste u 11. minuti iz penala, a već u 30. bilo je 2:0. Kvržić je gurnuo loptu za Čolaka koji je oštro ubacio, a Gorgon zatresao mrežu i povisio vodstvo Rijeke.

Tijekom utakmice puno puta su navijači bili na nogama te su uz pjesme i bakljadu napravili doista pravi spektakl, pa je susret podsjećao na neko finale Kupa na primjer ili kvalifikacije za Ligu prvaka. Bilo je tu i vatrometa, koji je s krova stadiona dodatno uljepšao cijeli događaj. 

Do kraja prvog poluvremena u strijelce se stigao upisati i Čolak. Napadač Rijeke je u 40. minuti nanišanio s dvadesetak metara i sjajno pogodio, a lopta kliznula od vratnice u mrežu za 3:0 za novo oduševljenje na tribinama.

Konačnih 4:0 svega 30-ak sekundi po ulasku u igru postavio je u 54. minuti Heber, čime je na najljepši mogući način kompletiran povratak Rijeke na kultnu Kantridu.

Ni razne ozljede nisu spriječile navijače Rijeke da se danas vrate na svoju Kantridu i naprave spektakl. 

Atmosfera je u gradu prekrasna tijekom cijelog dana. Riječani su dugo čekali povratak na svoju Kantridu, a sreću dijele i oni najmlađi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.