FFC 34 Las Vegas: Samo Petje obranio titulu

Foto: Index

U GLAVNOJ borbi FFC 34 eventa koji se u petak navečer održao u Las Vegasu publika je imala priliku gledati nezaboravni okršaj u kick-boksingu prepun akcije punih pet rundi.

FFC prvak i jedan od najpoznatijih kick-boksača regije, Samo Petje (36-6-1), uspio je zadržati titulu i obraniti je od opasnog Brune Gazanija nakon većinskog “drawa” (47-47, 47-47, 46-48).

Kao što se i očekivalo, Gazani i Petje od samog su početka krenuli u izravni rat u glavnoj borbi u kojoj nije nedostajalo napetosti, a ni trenutaka za ‘highlightse’.

Gazani je većinu vremena bio taj koji je nametao tempo koristeći boks, dok je Petje kontrirao koljenima i brutalnim udarcima u trup koji su i bili zaslužni za njegovu pobjedu većinskom odlukom. U jednom je trenutku djelovalo kao da je Gazani nokautirao Petjea u petoj rundi, ali je ipak odlučeno da se poskliznuo.

U sunaslovnoj borbi je publika svjedočila još jednom ratu između dva MMA teškaša koja su ulazila u otvorene izmjene cijele tri runde. Tony “Hulk” Johnson (12-4-1) porazio je D.J.-a “Da Protégé” Lindermana (21-15-0) jednoglasnom odlukom (30-27, 30-27, 29-28). Linderman je na početku borbe završio s gadnom posjekotinom iznad desnog oka i unatoč krvi koja mu je tekla niz lice i dalje je odlučio boriti se i ulaziti u izmjene s Johnsonom.

Što se boksa tiče, borba Kevina “Thunderstorma” Johnsona (6-1-0) i Isaaca Lune (3-1-0) u super lakoj diviziji također je išla na odluku sudaca. Keys je pobijedio jednoglasnom odlukom (59-55, 58-56, 59-55).

U kick-boksing okršaju u catchweightu, Meletis “Nightmare” Kakoubavas (33-7-0) zahvatio je Jermainea “J.J.” Sota (24-7-0) ‘high kickom’ u drugoj rundi. Borba je prekinuta, a Kakoubavas je pobijedio jednoglasnom odlukom.

FFC 34 event započeo je s teškaškim MMA okršajem između Zaca Cavendera (1-0-0) i Mariusa Cantonerua. Cavender je ostvario svoju prvu profi MMA pobjedu porazivši Rumunja u prvoj rundi tehničkim nokautom. Pokazao je svoj sjajni GNP zbog kojeg je meč prekinut na 2:30 prve runde.

FFC 34 – Službeni rezultati

Samo Petje def. Bruno Gazani (Većinski “draw”)

Tony Johnson Jr. def. D.J. Linderman (Jednoglasna odluka)

Kevin Johnson def. Isaac Luna (Jednoglasna odluka)

Meletis Kakoubavas def. Jermaine Soto (R2, 0:52 TKO, Liječnički prekid)

Zac Cavender def. Marius Cantoneru (R1, 2:30 TKO, Udarci)

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.