Esport

FIFA 19 izlazi s jednim velikim nedostatkom

Foto: EPA-EFE

FIFA 19 sigurno neće svojim igračima pružiti mogućnost cross-platform igranja, odnosno da igrači s PC-a mogu igrati protiv onih na Xbox One i PlayStation 4 konzolama i obrnuto. Potvrdio je to Matt Prior, kreativni direktor franšize u razgovoru za Eurogamer. 

>Procurile snimke: Među prvima pogledajte kako izgleda nova FIFA

>Ovo je FIFA 19: Potvrđena Liga prvaka i datum izlaska nove igre

Tako će ono što je omogućeno igračima igara poput Rocket Leaguea (barem na neki način) i Fortnitea, najpopularnije igre današnjice, ostati samo neispunjena želja za sve igrače FIFA-e 19. Jasno je da cross-platform zahtijeva određene prilagodbe i pristanak Sonyja kako bi igrači s najpopularnijih platformi mogli igrati zajedno, ali je i veliki benefit pogotovo za multiplayer modove u igri. 

Cross-platform u FIFA-i 19 značio bi da nam za igranje na svim platformama treba samo jedan račun s kojim bismo mogli igrati i na PC-ju, a kada nam se bude htjelo i na PlayStation 4 konzoli. Naravno, utjecalo bi to na zaradu od prodaje same igre, ali sigurni smo kako bi EA Sports uz malo truda uspio pronaći adekvatan način da to kompenzira. 

Electronic Arts ima drugo rješenje za problem cross-platform igranja, a nedavno su predstavili i prve rezultate. Radi se o usluzi uz pomoć koje bi bilo moguće streamati igre iz clouda, što automatski negira bilo kakvu potrebu za računalom ili konzolom. Sve što će biti potrebno za igranje su kontroler, televizor ili monitor te internetska konekcija. Cross-platform je relativno nova mogućnost, a streaming igara iz clouda još i novija, ali u svakom slučaju očekuje nas zanimljiva budućnost u industriji videoigara. 

Podsjetimo, FIFA 19 izlazi 29. rujna i donosi brojne novitete. Neki idu toliko daleko da je zbog toga nazivaju i najvažnijom igrom u serijalu. Naslovnicu će krasiti zvijezda Real Madrida i portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo koji je s hat-trickom sjajno otvorio Svjetsko prvenstvo u Rusiji. EA Sports otkupio je prava od UEFA-e za dva najvažnija klupska natjecanja u nogometu pa ćemo Ligu prvaka i Europa ligu na jesen moći igrati u novoj FIFA-i.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.