Fifa istražuje prazna sjedala na Soccer Cityju

FIFA započela je istragu o razlozima zbog kojih je na otvarajućoj utakmici Svjetskog prvenstva između domaćina Južnoafričke Republike i Meksika (1:1), odigranoj na Soccer Cityju u Johannesburgu, jedan sektor na tribinama zjapio prazan.

"Jedan blok na tribinama je izgledao prazan. Naša komisija za ulaznice započela je istragu zbog čega se to dogodilo", kaže glasnogovornik Fife Nicolas Maingot.

Kasnije su prazna mjesta (njih oko 200) na dotičnom sektoru popunili volonteri turnira. Svejedno je zabilježena posjeta od 84.490 gledatelja, rekordna na jednoj utakmici pod organizacijom FIFA-e u Africi.

Na subotnjoj utakmici u kojoj je Južna Koreja pobijedila Grčku 2:0 na stadionu Nelson Mandela Bay u Port Elizabethu, samo su dvije trećine stadiona s kapacitetom od 46.000 gledatelja bile popunjene. Točnije rečeno, na utakmici je, prema službenoj informaciji, bilo 31.513 gledatelja.

I tu postoji nelogičnost, budući da je Fifa u subotu ujutro registrirala još samo 3.000 ulaznica za prodaju. No, očito je da se mnogi vlasnici ulaznica za taj dvoboj - jednostavno nisu pojavili na utakmici!

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.