Filip Živković (16) potpisao za Osijek

Foto: NK Osijek

FILIP ŽIVKOVIĆ i Vedran Jugović potpisali su ovaj tjedan nove ugovore s Osijekom. Jugović je postojeći ugovor produljio do 2024. godine, dok je Živković potpisao prvi profesionalni ugovor na maksimalne tri godine, koji će ga s NK Osijekom vezati do 2026. godine.

Jugović je igrao sa Živkovićevim ocem Tihomirom u donjogradskoj Olimpiji, s njegovim ujakom Brankom Vrgočem dijelio je svlačionicu u Gradskom vrtu, a s drugim ujakom Šimom je bio u kadetima i juniorima Bijelo-plavih. Filip Živković debitirao je u SuperSport HNL-u, zabio je i gol koji mu je poništen.

"Odličan je to osjećaj, za mene koji sam ovdje rođen i kojem je zaigrati za NK Osijek još kao dječaku bio san. Nadam se da će za moj klub još biti puno potpisa u karijeri koja je ispred mene. Opet ću istaknuti kako su nama mladima naši stariji igrači, od kapetana pa nadalje, velika podrška i na terenu i izvan njega.

Nadao sam se da ću dočekati ovaj trenutak i želja mi se, eto, brzo ostvarila. Dočekao sam potpis ugovora i sada su na redu nove želje. Odnosi se to na što više nastupa, dakako, i što veći broj golova koje želim zabiti za Osijek i proslaviti ih s našim navijačima. Sretan sam, naravno, kako ne bih bio u ovakvoj situaciji", rekao je Živković.

Potpisi s Jugovićem i Živkovićem pokazatelj su smjera u kojem će klub ići u budućnosti

"Idemo u reorganizaciju sportske filozofije i rekonstrukciju igračkog kadra. Iz tog razloga moram zahvaliti Vedranu Jugoviću koji je odmah pristao biti dio tog novog smjera kojim želimo ići, a vjerujem da će ovi potpisi biti poticaj i svim ostalim igračima.

Imali smo još nekoliko igrača iz B momčadi, juniora i kadeta koje smo željeli priključiti prvoj momčadi, to ćemo učiniti kroz ovu polusezonu i vjerujem da će se također nametnuti", istaknuo je sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević.