Flash Gordon i "snajper" Bojan: Čarobnjak Peras u Atlantidi stvara igrače za budućnost



GLEDANO s financijske strane Cibona prolazi kroz otužnu sezonu, no trener Velimir Perasović pod Tornjem u zahtjevnim okolnostima proizvodi sjajne igrače. Takvu tezu potvrđuju izvedbe mladih Vukova Jamonta Gordona i Bojana Bogdanovića protiv Khimkija. Igrači koji zajedno imaju jedva 43 godine rastavili su momčad koju vole nazivati ruskim Realom na proste faktore. Gordon je u glavnoj ulozi bio u prvom dijelu, Bogdanović u drugom, a svu raskoš talenta mogli su pokazati jer su imali kvalitetnu podršku svih suigrača.

Povučeni mladić iz Nashvillea protiv Himkija je u prvom poluvremenu pokazao vanserijski potencijal. Nakon šest mjeseci intenzivnog rada s trenerom Velimirom Perasovićem, unaprijedio je svoje vještine, te posljednja dva kola vlada Euroligom. Među najboljima i trenutno najbolji po rankingu za peto kolo TOP-a 16 je Bojan Bogdanović, koji je bio nepogrešiv za tricu iz šest pokušaja, te uhvatio devet skokova. Da je Cibonina situacija drukčija, mogli bismo razgovarati o dvojcu budućnosti, no košarkaškim poklonicima preostaje uživati u njihovim izvedbama dok na ljeto ne odu trbuhom za kruhom.

Nakon utakmice protiv Himkija trener Velimir Perasović nahvalio je obojicu, te rekao kako Jamonta vidi kao igrača koji je najviše napredovao od početka sezone. Budući da se Europom proširila priča o Ciboninim problemima po prozorima Tornja vise menadžeri i skauti europskih klubova. On je u srijedu još jednom ponovio kako će sigurno ostati do kraja sezone, te se složio s konstatacijom da igra najbolju košarku u karijeri.


"Protiv Himkija smo igrali timski i imali energije držati ritam do kraja. Dobro sam krenuo u utakmicu, to mi je dalo dodatno samopouzdanje", rekao je "Flash" Gordon o utakmici, pa naglasio razloge sjajne forme.

"Na treninzima dajem sve od sebe kako bih postao bolji igrač, izvan terena također. Naporno radim na svim segmentima, pogotovo na šutu. Metode trenera Perasovića mi odgovaraju i pomogao mi je da izvučem najviše iz sebe", rekao je Gordon dan nakon susreta.

"Zaslužili smo igrati za prolazak u četvrtfinale Eurolige"

Lijepo mu je u Zagrebu, usprkos teškoj situaciji drago mu je da je upoznao drage prijatelje. Nada se da će Cibona u zadnjoj utakmici imati priliku igrati za četvrtfinale, te bi takav rasplet smatrao velikom nagradom.

"Smatram da Olympiacos ima veliku priliku pobijediti u zadnje dvije utakmice, nadam se da se neće opustiti, te da ćemo kod Caje igrati za prolazak dalje", kaže nekadašnji vođa NCAA momčadi Mississippi State Bulldogs, koji je u Europi igrao za Fortitudo iz Bologne.

Tvrdi da će ostati s momčadi i kad više ne bude europskih izazova.

"Ne idem nigdje, ostat ću momčadi do kraja sezone", kazao je mladi Amerikanac.


Protiv Himkija u punom sjaju igrao je Bojan Bogdanović. Cijelu utakmicu bio je pouzdana Perasovićeva figura na terenu, pa sve okrunio snajperskom preciznošću u ključnim trenucima, kad je Cibona u finišu lovila + 19. Peras je istaknuo kako Bogdanović može biti uzor svim vršanjacima.

"Kod Bogdanovića mi se sviđa što stalno pokazuje želju za napretkom i uvijek je fokusiran", primijetio je trener navike igrača koji je dobre temelje stekao u košarkaškoj školi Real Madrida, gdje je bio od 2006. do 2009. godine. Nakon utakmice Bogdanović je iz svlačionice izašao sa širokim osmijehom.

"Mlada smo momčad s puno prostora za napredak"


"Vratilo mi se za onaj promašaj u Pireju i ono kad sam ovdje izgubio loptu. Mislim da ovo jest bila moja najbolja utakmica. Sad se nadamo da će Olympiacos dobiti dvije utakmice, pa mi imati šansu", kaže Bogdanović, koji je također profitirao od metoda Velimira Perasovića.

"Mi smo još mladi, imamo još prostora za napredak", kaže Bogdanović.

Jedinstveno je mišljenje da bez tako kvalitetnog trenera ovakav rezultat ne bi bio moguć, no momčad još nema pobjedu u gostima. Prije putovanja u Baskiju, Bogdanović je također optimist.

"Ne bude li igrao Splitter imat ćemo veću šansu, znamo da će to biti teško gostovanje, no idemo se gore potući", obavještava Bogdanović sljedeće protivnike. Budu li kojem slučajem prezentirali igru kao protiv Himkija, nije presmjelo tvrditi da Caja doma može pasti. Jer dečki pokazuju kvalitetu, a Perasović svoj bivši klub poznaje u dušu. I trenera Ivanovića, baš kao trenera Scariola, kojeg je pobijedio njegovim oružjem, težnjom za kontrolom utakmice 40 minuta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.