Fnatic i FaZe bez plasmana u najboljih osam na DreamHack Mastersu

Foto: Twitter/DreamHackCS:Go

Iza nas je grupna faza prvog LAN turnira nove CS:GO sezone. Nakon što je već prvi dan natjecanja iznenađujuće ispao Virtus.pro, dva dana kasnije oprostili smo se još od dvaju velikih timova, FaZe Clana i Fnatica koje su mnogi vidjeli u doigravanju. Na DreamHack Masters u Malmöu ostalo je osam najboljih, a sutra kreće doigravanje. 

>>SVE ŠTO TREBATE ZNATI O DREAMHACK MASTERSU Najbolje CS:GO ekipe na svijetu za 250 tisuća dolara
 
>>Prvi dan DreamHack Mastersa obilježilo ispadanje ekipe Virtus.pro
 
DreamHack Masters brojnim je CS:GO fanovima pružio brojne odlične mečeve proteklih nekoliko dana. Grupna faza turnira je iza nas, a preostali timovi sutra kreću u doigravanje u prepunoj Malmö Areni u Švedskoj. Mečevi će se sada igrati pred brojnom publikom, a svaki meč znači ispadanje s turnira. Prostora za greške više nema.
 
Imena najboljih osam timova na DreamHack Mastersu vesele sve zaljubljenike u ovaj esport. Nažalost, nije bilo mjesta za sva velika imena, tako smo se od nekih oprostili nakon grupne faze.
 
Najveće iznenađenje je svakako ispadanje FaZe Clana, za koji se očekivalo da će ući u doigravanje bez obzira na nedavne promjene u postavi. Ostat će im gorak okus nakon poraza od NiP-a na mapi Nuke prvi dan natjecanja. NiKo i društvo očito nisu još dovoljno uigrani, a ovoga puta ni individualno nisu bili na razini. Podsjetnik je to da je CS:GO ipak timska igra. 
 
CS:GO supertim FaZe Clana tako neće vidjeti Malmö Arenu, a za to se pobrinuo Gambit Esports. Iako su tim nedavno napustili trener i jedan od ključnih igrača, Gambit Esports i dalje igra odličan Counter-Strike i bolje su djelovali od FaZe Clana u važim trenutcima. FaZe je uspio uzeti Mirage, međutim Train i Nuke su izgubili te se tim mečom oprostili od turnira.
 

 
Uz FaZe Clan, napustila su nas još neka velika imena. Doigravanje neće vidjeti ni Virtus.pro, Fnatic i Team EnVyUs. Švedske fanove posebno će rastužiti ispadanje Fnatica, odlične švedske postave koja traži put do vrha s dvojicom novih igrača. Međutim, brazilski Immortals im je uništio snove s 2:0 u odlučujućem meču. Immortalsi su jedan od timova koji igra s istom postavom kao prošle sezone i bilo je teško očekivati da će ih novi Fnatic pobijediti.
 
Prvi par čine danski North i brazilski Immortals. North je osvojio prvo mjesto u skupini A, iznad najboljeg tima na svijetu, SK Gaminga. Mnogo toga će ovisiti o tome u kakvoj će se formi pojaviti igrači sutra ujutro jer u ovom meču nema jasnog favorita.
 
Drugi par doigravanja čine danski Astralis i pobjednici na posljednjem Majoru, Gambit Esports koji je već izbacio FaZe Clan, ali protiv Astralisa bit će puno teže. Danci nisu mijenjali postavu i uvijek su jedni od glavnih favorita. Ovaj izuzetno zanimljiv meč trebao bi otići na stranu Astralisa. 
 
Najzanimljiviji par doigravanja i potencijalno najbolji meč cijelog dana bit će onaj između brazilskog SK Gaminga i francuske postave G2 Esportsa. Izgleda da nakon dugo vremena G2 Esports igra na visokoj razini, što fanovi od njih i očekuju. Francuzi nisu vidjeli finale još od lipnja, kada su pobijedili North i osvojili ESL Pro League. Za razliku od njih, SK Gaminga smo često viđali u finalima posljednjih mjeseci kao i na pobjedničkom postolju. Zbog toga i jesu najbolji tim na svijetu. G2 Esports je dosad često padao upravo u ovakvim mečevima koji razdvajaju dva najbolja tima na svijetu od svih ostalih. Iako G2 Esports igra odlično na turniru, blaga prednost je ipak na strani SK Gaminga.
 
Posljednji par čine Ninjas in Pyjamas i Na'Vi, dvije legendarne organizacije CS:GO esporta. NiP izgleda odlično, a sigurno će im pomoći i faktor domaćeg terena kao i igranje pred domaćom publikom. Dugo nismo vidjeli Šveđane da igraju ovako dobro i Na'Vi bi mogao imati problema. 
 
Doigravanje će početi u subotu, 2. rujna, u 10:00 u Malmö Areni u Švedskoj, nakon čega ćemo se oprostiti od još četiri tima, a već idući dan dobit ćemo i pobjednika. SK Gaming i Astralis zasad ostaju glavni favoriti za osvajanje turnira, iako G2 Esports i NiP izgledaju odlično. Međutim, sve ekipe koje su ostale imaju potencijal postati šampioni i zato nikog ne treba podcijeniti ni isključiti. 
 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.