FORMULA 1 STIŽE U ESPORT Kvalifikacije kreću već idući mjesec

Screenshot: F1 2017/Codemasters

Formula 1 ove će godine dobiti i svoju esport inačicu! Punim imenom Formula 1 eSports Series počinje već u rujnu, a krajem godine dobit ćemo i prvog F1 esport prvaka.

>> KREĆE MOTOGP SHOW Gejmeri će voziti na Svjetskom prvenstvu uz prave vozače
 
Simulacije vožnje oduvijek su prisutne u svijetu videoigara, a igre poput Need for Speeda i Gran Turisma obilježile su čitave generacije. Iako se radi o natjecateljskim igrama, one nikad nisu u potpunosti zaživjele u esport svijetu. Međutim, donedavno nisu ni FIFA ni PES.
 
Formula 1 najavila je službeno esport natjecanje povodom izlaska nove videoigre, F1 2017 studija Codemasters. Organizacija F1 eSports Seriesa pripala je tvrtki Gfinity sa sjedištem u Londonu, koja već radi natjecanja u drugim igrama poput Street Fightera i CS:GO-a. 
 
Tijekom rujna će se putem kvalifikacija tražiti 40 najbržih igrača koji će dobiti pozivnicu za polufinalnu utrku u Gfinity Areni u Londonu 10. i 11. listopada. Zatim će se najboljih 20 plasirati u finale u sklopu Abu Dhabi Grand Prixa u studenom, na završetku F1 sezone. 
 

 
Pobjednik će postati prvi F1 esport prvak u povijesti, čime će si osigurati direktan ulazak u polufinalnu utrku sljedeće sezone, a dobit će i svog lika u videoigri F1 2017.
 
Word Rally Championship i MotoGP već rade slične projekte, ali daleko je to od globalnih esport događaja. Jedan od potencijalnih nedostataka je što su takve igre puno zabavnije samim igračima nego publici koja to prati. Međutim, motosport se već dugi niz godina oslanja na razne simulacije, a s obzirom na napredak videoigara, lako je moguće da esport i tu nađe svoje mjesto. 
 

>>> Esport je jedan od najvećih globalnih fenomena današnjice. Nema relevantnog medija na svijetu koji ne izvještavaju o najvažnijim događanjima u esport industriji, a neke od najvećih globalnih kompanija ulažu stotine milijuna dolara kako bi na vrijeme ugrabile dio ovog brzorastućeg tržišta. Na Index Sportu pratite najnovije vijesti iz esporta, intervjue s najboljim profesionalnim gejmerima i uživajte u video klipovima i mečevima.

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.