FOTO I VIDEO Ovako je Dinamo proslavio titulu na Maksimiru

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U MAKSIMIRU je odigrana posljednja utakmica ove sezone SuperSport HNL-a. Dinamo je usprkos šoku na početku utakmice preokrenuo protiv Gorice i slavio s uvjerljivih 4:1. Goste je u rano vodstvo doveo Merveil Ndockyt, ali Dinamo je slavio golovima Roberta Ljubičića, Luke Ivanušeca, Darija Špikića i Dine Perića.

Tako je rezultatski nebitnom utakmicom završena sezona u kojoj je Dinamo već ranije osigurao 17. naslov prvaka u 18 godina i danas samo dodatno potvrdio 10 bodova prednosti ispred drugoplasiranog Hajduka. S druge stranice Gorica je dva kola prije kraja izbjegla ispadanje i sezonu završava na pretposljednjem mjestu.

Igrači Dinama primili su nakon utakmice trofej i medalje za osvajanje naslova prvaka, a sve je popraćeno spektakularnim vatrometom. Kasnije su s navijačima pjevali i slavili. Pogledajte kako se slavilo na Maksimiru:

UŽIVO Dinamo slavi naslov prvaka

Objavljuje Index.hr u Nedjelja, 28. svibnja 2023.

Kreću pripreme za Europu

Na ovoj utakmici od Dinama se oprostio i francuski stoper Kevin Theophile, koji je na Maksimiru proveo pet sezona. Stigao je 2018. godine te po isteku ugovora napušta klub kao slobodan igrač. Svoju zadnju utakmicu kao sudac na terenu odradio je i Ivan Bebek, koji je izjavio da će odsad biti samo u VAR-sobi.

Dinamo je prvim mjestom u ligi osigurao kvalifikacije za Ligu prvaka,no pitanje je s kakvom će momčadi igrati u Europi sljedeće godine. Mogući su odlasci nekih nositelja momčadi, prije svih kapetana Livakovića, pa onda i Petkovića i Ivanušeca.