Foto: Mali nogomet za zagrijavanje, Valčić počeo s laganim treningom

"TEŠKO je prognozirati, ali situacija se može promijeniti već sljedećeg dana", komentirao je liječnik naše rukometne reprezentacije Mladen Miškulin stanje Tončija Valčića, koji je ozlijedio kosi trbušni mišić te je upitno hoće li uopće zaigrati na Europskom prvenstvu.

Valčić je jučer počeo s laganim treningom, ali ozljeda trbušnog zida je specifična i vrlo bolna. Teško je u takvom stanju mijenjati smjer, težak je i svaki šut, a posebno kontakt u obrani.

Lino Červar ponaša se kao da Valčić, najstariji naš igrač na prvenstvu, neće moći. Veliki je to hendikep, posebno u obrani, koja se bez iskusnih halfova kakav je bio i Pero Metličić, mora dobrano namučiti da odigra kvalitetnu zonsku obranu.

Na sinoćnjem treningu Valčić je trenirao odvojeno od momčadi, ali dobar je znak da se ne štedi Blaženko Lacković. Diže se, šutira, iako rana još uvijek curi, no očekuje se da ćemo ga imati spremnog za drugi krug.

Atmosfera u momčadi uoči susreta s Ukrajinom (18:10) je odlična, ali Červar poziva na oprez. Izbornik je s obzirom na veliku fizičku potrošnju protiv Norveške reprezentativce na treningu poštedio teškog drila, a tradicionalno su se naši zagrijavali igrajući mali nogomet. Pridružio im je i Vlado Šola, koji takve akcije rijetko propušta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.