Foto: Premijerka Kosor primila srebrne rukometaše, sad slijedi isplata premija



HRVATSKA premijerka Jadranka Kosor primila je u Banskim dvorima izaslanstvo srebrne rukometne reprezentacije. Predsjednica Vlade ponovila je stav koji dijeli veći dio javnosti, da je srebro veliko ostvarenje za Hrvatsku i njen sport uopće.



"Dragi rukometaši, lijepa vam hvala za radost koju ste nam priredili tijekom Europskog prvenstva u Austriji. S ponosom i ushićenjem smo gledali kako se diže hrvatska zastava. Ono što ste napravili, ušlo je u povijest. Svojom borbenošću i odnosom prema poslu velik ste uzor svima", rekla je Kosor i dodala da bi voljela u Vladi imati tako uigranu momčad.

"Da smo drugi u svijetu u bilo čemu, bili bismo zadovoljni", dodala je i kapetanu Igoru Voriju uručila fotografiju s nedjeljnog slavlja. Rukometaši su njoj poklonili loptu sa svim potpisima igača.

U ime HRS-a pričao je predsjednik Sandi Šola.

"Imamo mi i svjetske juniorske prvake i radosni smo što je naš sport po gledanosti stigao nogomet. Ponosni smo što je polufinale s Poljskom i finale s Francuskom pratilo 70 posto ljudi."

Na Vladi je sad da odluči o nagradama rukometašima. Prema Uredbi Vlade RH koju je potpisala sama Kosor, svaki član momčadi dobit će po 15.000 kuna, a svaki pojedinac u stručnom stožeru trebao bi dobiti po 9.000 kuna.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.