FOTO Svi su snimali klupu Portugala. Teren ih nije zanimao

Foto: Profimedia

REVOLUCIONARNI potez portugalskog izbornika Fernanda Santosa ispostavio se jednom od najvećih senzacija Svjetskog prvenstva. Za utakmicu osmine finala protiv Švicarske odlučio se ostaviti na klupi Cristiana Ronalda. Dakle u drugi plan je za najvažniju utakmicu na SP-u gurnuo kapetana, najboljeg strijelca (118) i igrača s najviše nastupa (195) u povijesti reprezentacije te možda najslavnijeg nogometaša svijeta.

Ronalda su stisnuli godine (skoro 38) i sjajni mladi nogometaši u reprezentaciji Portugala, a Santos ga je na klupu posjeo nezadovoljan legendinom reakcijom prilikom zamjene na zadnjoj, nebitnoj utakmici skupine protiv Južne Koreje.

Ovo je dovelo do nezapamćenih scena neposredno prije utakmice Portugala i Švicarske. Pred intoniranje himni i tijekom toga, stotine fotoreportera su se s kamerama i fotoaparatima stisnule pred klupu Portugala i snimale Ronalda. 22 igrača koji od početka igraju i koji su inače uvijek u fokusu u tim trenucima nikoga od snimatelja nisu zanimali. Svi su snimali i slikali sportsku i popkulturnu ikonu u nezapamćenoj ulozi i lokaciji.

Portugalu je bez Ronalda išlo sjajno. Razbio je Švicarsku 6:1, a mladi Goncalo Ramos (21), koji je igrao umjesto njega, zabio je tri gola te namjestio jedan. Ronaldo je ušao pred kraj, kada je sve bilo gotovo.