Nogomet

Fotografija na kojoj su najbolji hrvatski golmani čini Zadar posebnim gradom

Foto: Facebook

U RODNOM Zadru na stadionu Stanovi okupili su se Danijel Subašić, Dominik Livaković, Krševan Santini i Michael Kulas te su zajedno odradili golmanski trening pod vodstvom čuvenog trenera golmana Tomislava Rogića.

Ovaj grad posebnim čini činjenica da iz njega dolaze Subašić i Livaković koji godinama čuvaju gol hrvatske reprezentacije te da je iz Zadra i trener golmana Rogić.

Livaković naslijedio Subašića u reprezentaciji

Naime, Subašić (35) je skupio 44 nastupa za Hrvatsku s kojom je prije dvije godine osvojio srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Posljednji klupski angažman imao je u Monacu kojeg je napustio ovog ljeta i sada traži novi klub.

Nakon Subašića, mjesto prvog golmana u reprezentaciji zauzeo je još jedan Zadranin Domagoj Livaković koji brani za Dinamo. 

Livaković (25) nije bio stalno prvi golman tijekom protekle dvije godine, jer je u nekoliko navrata mjesto prvog golmana zauzeo Lovre Kalinić, ali pošto je posljednjih pet natjecateljskih utakmica branio Livaković, sasvim opravdano je kazati da je on prvi golman reprezentacije.

Rogić čuveni trener golmana

Sa Subašićem i Livakovićem trenirali su Santini i Kulas. Santini (33) je trenutno bez kluba, a tijekom svoje karijere branio je, među ostalim, za Osijek, Domžale, Inter Zaprešić i Zoryju Lugansk.

Mladi Kulas ima samo 18 godina i trenira u jednoj od akademija u Kanadi.

Kada je riječ o Rogiću, on je čuveni trener golmana koji je tijekom trenerske karijere radio za Club Brugge, Zenit iz Sankt Petersburga, Šahtar, reprezentaciju Hrvatske i Hajduk, a trenutno radi u reprezentaciji Indije koju vodi Igor Štimac.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.