FourFourTwo: Dalić i Kovač među 50 najboljih trenera na svijetu

Screenshot: FourFourTwo

UGLEDNI engleski nogometni magazin FourFourTwo za kraj godine napravio je popis 50 najbolji trenera na svijetu. Među njima su dva hrvatska stručnjaka.

Niko Kovač, koji je prvi dio godine trenirao Eintracht iz Frankfurta, s kojim je u finalu Kupa pobijedio Bayern, nakon čega se preselio u Munchen, zauzeo je 29. mjesto.

"Skromni trenerski pedigre učinio je Hrvata iznenađujućim Bayernovim izborom, na što je klub objasnio da su ih prvo odbili Jupp Heynckes, koji se već vraćao iz mirovine, i Thomas Tuchel, jer se ranije obećao PSG-u. Kovač skeptike definitivno nije razuvjerio nizom neuspjeha u zadnje vrijeme", piše FFT o Kovaču.

Zlatko Dalić, izbornik Hrvatske koja je na SP-u osvojila srebrnu medalju, na 21. je mjestu.

"Malo tko je izvan Hrvatske i Perzijskog zaljeva znao tko je Dalić kada je neočekivano postao izbornik Hrvatske u listopadu 2017. Samo dva dana prije ključne utakmice kvalifikacijske skupine za SP protiv Ukrajine. Da je tada izgubio, karijera bi mu trajala 48 sati. Ali, pobijedio je, zatim prošao u dodatnim kvalifikacijama i nastavio s Hrvatskom sve do finala SP-a. Istina, Hrvatska je do tamo došla penalima protiv Danske i Rusije, ali Dalić zaslužuje ogromno priznanje jer je uspio ujediniti svlačionicu usprkos vrlo osjetljivoj političkoj situaciji. Prilikom promoviranja vlastitog brenda, Daliću je pomogao opušten pristup s medijima", stoji u obrazloženju.

Hrvatski treneri su u izboru u kojem je pobijedio Josep Guardiola plasirani ispred niza uglednika kao što su Gareth Southgate, Luciano Spalletti, Rafael Benitez i Unai Emery, a Dalić je bolje plasiran i od Josea Mourinha. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.