GNK DINAMO

Franco traži transfer u Dinamo i odbija trenirati

Foto: Guliver Image/Getty Images

ALAN FRANCO velika je želja zagrebačkog Dinama koji je za njega nedavno argentinskom Independienteu ponudio 4,3 milijuna dolara. 

Argentinci su odbili tu ponudu i traže milijun dolara više kako bi tim novcem mogli isplatiti 20 posto transfera bivšem Francovom klubu San Telmu. Takvo ponašanje slavnog argentinskog kluba razljutilo je 23-godišnjeg braniča koji je na kraju odbio trenirati.

U Argentini klubovi zasad treniraju putem Zoom aplikacije, a Franco se već dva dana ne javlja ljudima iz kluba. Time vrši pritisak na klub da ga pusti u Dinamo jer su mu čelnici Independientea kada ga u siječnju nisu pustili u Los Angeles Galaxy obećali prodati ga kad dođe prihvatljiva ponuda.  

"Sa zainteresiranim klubom imali smo dva-tri razgovora. Ponuda nije bila dovoljno dobra za naš klub, to je odluka predsjednika. Pokušavamo razumjeti Franca i njegove ljude, ali on je još mlad, sigurno će biti još prilika za transfer, posebno ako stigne bolja ponuda", rekao je sportski direktor Independientea Jorge Burruchaga.

Independiente prijeti Francu novčanim kaznama ako se ne vrati treninzima.

Menadžer: Klub ovo mora prihvatiti

Igračev menadžer je u razgovoru za jedan argentinski radio prije nekoliko dana potvrdio da je hrvatski prvak ponudio 4,3 milijuna dolara za 90 posto prava na Alana Franca.

"Čekamo njihovu odluku. U kontaktu smo s nekoliko klubova koji žele Alana, ali ova ponuda je najbolja dosad i moraju je prihvatiti. Moj igrač bi u Dinamu imao fantastičan ugovor, a Independiente bi imao postotak njegove buduće prodaje. Do nje bi sigurno došlo jer je Dinamo klub koji igra Ligu prvaka i koji redovito plasira igrače u najbolje europske lige", rekao je Jose Nuvola.

Francu je Independiente prvi seniorski klub u karijeri. Profesionalno igra od 2017. godine te zasad ima 67 odigranih utakmica. Za reprezentaciju Argentine ima jedan nastup iz 2018. godine.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.