Rukometni Euro

Francuska je razbila Nizozemsku, to ne odgovara Hrvatskoj

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

FRANCUSKA rukometna reprezentacija pokazala se prejakom za hit-momčad Europskog prvenstva Nizozemsku. Svladala ju je s 34:24. Takav rezultat ne odgovara Hrvatskoj, koja si je danas porazom od Crne Gore značajno smanjila šanse za prolazak u polufinale, no i dalje ima teoretske izglede.

Hrvatska sada maksimalno može ostvariti šest bodova. I takvo što čini se gotovo neizvedivim jer slijede najveći favorit Eura Danska, zatim jaki Island, pa Nizozemska. Uz tri pobjede, Hrvatskoj se za prolazak trebaju poklopiti i ostali rezultati, a najjednostavnije bismo mogli reći da joj trebaju kiksevi favorita skupine.

Svaka pobjeda Francuske i Danske udarac je za Hrvatsku

Samo jedna reprezentacija smije ostvariti više od šest bodova kako bi Hrvatska ostala u igri, a Francuska je pobjedom protiv Nizozemske na dobrom putu da prekorači tu brojku, dok se isto očekuje i od Danske.

Momčadi Hrvoja Horvata treba scenarij u kojem bi si ostatak skupine međusobno razgrabio bodove, da bi se na drugom mjestu zatvorio krug reprezentacija od šest bodova u kojem bi odlučivala gol-razlika. Svaka pobjeda favorita skupine tako je udarac za nadanja Hrvatske. Francuskoj trebaju još svega dvije pobjede, a Danskoj ili Islandu po tri kako bi i definitivno izbacili Hrvatsku s prvenstva.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.