FRANCUSKA - PERU OD 17 SATI Vraća se predator Guerrero

Grafika: Index

FRANCUSKA će se susresti s Peruom u 17 sati u Jekaterinburgu. Dok je za Francusku to prilika za potvrdu prolaza, Peruanci se nakon nesretnog poraza protiv Danske moraju "vaditi" protiv jednog od favorita prvenstva. U ovoj skupini nalaze se još Danska i Australija te je ovo grupa koja se u osmini finala križa s onom u kojoj je Hrvatska. 

Francuska je u prvom kolu svladala Australiju mnogo teže nego je to bilo očekivano. Za Galske pijetlove prvi gol dao je Griezmann iz penala, što je ujedno bio prvi penal koji je dosuđen na "intervenciju" VAR-a. Pet minuta kasnije Australci su vratili na isti način preko Jedinaka, a konačno rješenje stiglo je u 81. minuti, kada je Pogbin udarac Behich nesretno skrenuo u vlastitu mrežu. Deschampsov popis za Svjetsko prvenstvo bio je jedan od najosporavanijih, a nakon prve utakmice čini se kako su Francuzi daleko od prave formule i igre. Ipak, pobjedom nad Peruom zakoračili bi jednom nogom u osminu finala i tek bi ih teorija mogla izbaciti. 

Peru je, s druge strane, odigrao mnogo bolju utakmicu, ali ju je izgubio. Protiv Danaca su promašivali nemoguće stvari, a vrhunac je bio neiskorišteni penal Cueve u sudačkoj nadoknadi prvog dijela. Peruancima bi poraz značio definitivan oproštaj od prvenstva, dok bi u slučaju remija ovisili o Australiji koja bi Danskoj morala uzeti (barem) dva boda. 

Francuski stoper Raphael Varane svjestan je problema: "Mnogo toga nije bilo dobro u prvoj utakmici. Moramo se braniti s više intenziteta, i što je bitnije - moramo se braniti kao momčad. Tek smo na početku i ne treba dramatizirati, ali trebamo popraviti neke stvari. Protiv Perua ćete vidjeti mnogo agresivniju Francusku."

Trener Perua Ricardo Gareca potencijalno je najavio veliki povratak Paola Guerrera, popularnog "Predatora" u prvi sastav:

"Jako dobro se snašao i prilagodio atmosferi u momčadi. Moramo zaboraviti što je bilo, za nas sada postoji samo Francuska. To je utakmica koju ne smijemo izgubiti i zato smo se pripremili kao nikad do sad", rekao je Gareca.

Ove reprezentacije odigrale su tek jednu međusobnu utakmicu. Davne 1982. godine, u prijateljskom susretu, Peru je slavio s 1:0. 

Očekivani sastavi:

Peru (4-2-3-1): Gallese; Advíncula, Rodríguez, Ramos, Trauco, Tapia, Yotún, Carrillo, Cueva, Flores; Guerrero.

France (4-4-2): Lloris; Pavard, Varane, Umtiti, Hernandez; Mbappe, Pogba, Kante, Matuidi; Griezmann, Giroud.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Svjetsko prvenstvo u Rusiji, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag SP 2018

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.