WIMBLEDON

Francuska tenisačica s Wimbledona: Svi su imali koronu, dogovor je da šutimo o tome

Foto: EPA

FRANCUSKA tenisačica Alize Cornet pobijedila je Juliju Putincevu u 1. kolu Wimbledona pa na konferenciji za medije nakon meča šokirala okupljene novinare izjavom o koronavirusu i njegovom utjecaju na održavanje Wimbledona. Govorila je o koroni nakon što su se Marin Čilić i Matteo Berrettini povukli s turnira zbog pozitivnih nalaza na koronavirus.

"Na Roland Garrosu je bila prava korona-epidemija među igračicama, ali nitko nije pričao o tome", prenosi L'Equipe izjavu francuske tenisačice, koja je nastupom u Wimbledonu izjednačila rekord Ai Sugiyame od 62 uzastopna nastupa na Grand Slam turnirima.

Čilić otpao

Podsjetimo, hrvatski tenisač zbog zaraze koronavirusom otkazao je nastup na ovogodišnjem Wimbledonu. Čilić se oglasio na društvenim mrežama s lošim vijestima te izrazio veliku tugu zbog načina na koji mu završava sezona na travnatim podlogama.

"Hej, ljudi. Sa žaljenjem mogu podijeliti da sam pozitivan na covid-19. Bio sam u samoizolaciji i nadao se da ću biti spreman, ali nažalost još uvijek se ne osjećam dobro i ne mogu se natjecati u najboljem izdanju. Srce mi je slomljeno kad vidim da moja sezona na travi završava ovako. Veselim se ponovnom igranju sljedeće godine", stoji u objavi.

Neke zaražene nosile su maske

Cornet je otkrila kako su se ponašale tenisačice da se ne bi otkrilo da su zaražene, ali i kako su se pokušavale pridržavanjem mjera dovesti u situaciju da smiju nastupati, ali i da ne šire zarazu dalje.

"Svi su u svlačionicama imali koronu, ali nismo ništa rekli... Barbora Krejčikova se povukla kad je objavila da je zaražena, ali zapravo su svi u svlačionici bili bolesni u nekom trenutku. Svi smo imali simptome, grebanje u grlu, temperaturu... Igrali smo dalje kao da je sve normalno", rekla je Cornet pa dodala:

"Sigurna sam da je bilo puno zaraženih, ali je prešutan dogovor bio da nitko ne ide u medije s tim. Nismo se imali namjeru sami testirati i dovesti se u probleme. Vidjela sam neke cure koje su nosile masku, pretpostavljam da su znale da su zaražene pa nisu htjele širiti dalje."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.