Francuska želi Hrvatsku u osmini finala? Protiv Danske odmara pola momčadi

Foto: Epa

HRVATSKA će u osminu finala krenuti najvjerojatnije kao prva reprezentacija skupine D. Dalićevu reprezentaciju u teoriji može prestići još samo Nigerija, no da bi takav scenarij bio moguć, trebalo bi se dogoditi čudo nad čudima.

S obzirom na to da FIFA kao prvi kriterij kod momčadi s istim brojem bodova u skupini preferira gol-razliku, a ne međusobni omjer, Nigerijci imaju šansu, no ona spada u domenu znanstvene fantastike.

Nigerija bi trebala razbiti Argentinu, a Island pobijediti Hrvatsku. Hrvatska trenutno ima gol-razliku 5:0, a Nigerija 2:2. Dakle, Nigerijci bi u zadnjem kolu trebali pobijediti Argentinu, recimo, 4:0, a Island Hrvatsku 2:0 i tek u takvom spletu okolnosti Dalićeva momčad bi u nokaut fazu išla s pozicije broj 2. 

Rezultati by SofaScore

Kako su šanse za tako nešto zaista minimalne, za pretpostaviti je da će Hrvatska u osminu finala otići na protivnika broj dva iz skupine C, a potencijalni rivali Hrvatske su Danska, Australija ili eventualno Francuska.

Prema svemu sudeći, Hrvatska bi trebala igrati protiv Danske u Nižnjem Novgorodu, a da bi se to dogodilo, Francuzi ne smiju izgubiti od Danaca u njihovoj međusobnoj utakmici u utorak od 16 sati.

Premda su Francuzi jasno kazali da u osmini finala ne žele igrati protiv Hrvatske, već da bi radije u nokaut fazi došli na Argentince, za koje vjeruju da ipak mogu proći dalje, izgledno je da će Didier Deschamps u zadnjem kolu skupine C protiv Danske odmoriti čak pet igrača iz prve postave. Podsjetimo, nakon dva odigrana kruga Francuska je s dvije pobjede osigurala drugi krug, no još nije poziciju broj 1. Za to im treba barem bod protiv Danske, koja može biti prva u grupi, ali može i ispasti.

Danska ima četiri boda, dok Australija ima jedan, ali u zadnjem kolu igra protiv otpisanog Perua. U slučaju da Danci izgube od Francuza, a Australci pobijede Peru, izjednačit će se po broju bodova, a onda bi Hrvatska dobila svog protivnika na temelju gol-razlike.

Rezultati by SofaScore

No, za takav scenarij najprije je potrebno da Francuzi izgube, ali premda će Tricolori vjerojatno igrati s nekoliko igrača s klupe, i dalje imaju zastrašujuću momčad protiv koje će Skandinavci jako teško doći do tri boda.

Didier Deschamps trebao bi odmoriti golmana i kapetana Huga Llorisa, desnog beka Benjamina Pavarda, neprikosnovenog stopera Samuela Umtitija, važnog veznjaka Paula Pogbu te mladu zvijezdu Kyliana Mbappéa koji im je donio tri boda protiv Perua.

To bi značilo da će sljedećih 11 na teren Lužnikija u Moskvi:

Mandanda; Sidibe, Varane, Kimpembe, Hernandez; Kante, N'Zonzi, Lemar; Griezmann, Dembele, Giroud

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.