Francuski show u Metzu i nizozemski ples u Beču

Foto: Getty Images / Guliver Image

DOMAĆIN Europskog prvenstva Francuska razbila je Škotsku s 3:0 u prijateljskom susretu koji je odigran u Metzu. Momčad Didiera Deschampsa završila je posao već u prvom poluvremenu. Napadač Arsenala Olivier Giroud postigao je golove u 8. i 35, dok je točku na i stavio njegov suigrač iz londonske ekipe branič Laurent Koscielny u 40. minuti.

Giroud je prvi gol postigao petom nakon centaršuta Bacaryja Sagne, a sjajan je bio miljenik Slavena Bilića iz West Hama Dimitri Payet, nakon čije udarca je Giroud zabio drugi te Koscielny glavnom nakon njegovog kornera.

Time je Francuska, nakon dva posljednja poraza od Škotske, uspjela slaviti i prekinuti neugodni niz.

Nizozemska ohladila Beč

Unatoč tome što nije izborila nastup na Euru, Nizozemska je, nakon pobjede protiv kod Engleske te Poljske, večeras svladala i Austriju s 2:0 u Beču. Golove za momčad Dannyja Blinda zabili su Vincent Janssen glavom nakon centaršuta Stevena Berghuisa u 9. te Georginio Wijnaldum u 66. minuti s ruba šesnaesterca, poslije asistencije Luuka de Jonga.

Austrija je posljednji put pobijedila Nizozemsku 3. svibnja 1990. godine, kada je bilo 3:2 u prijateljskom susretu i od tada je izgubila šest utakmica zaredom.

Povijesni remi Slovačke i Sjeverne Irske

Debitanti na Europskom prvenstvu, Slovačka i Sjeverna Irska remizirale su bez golova u Trnavi. Momčad Jana Kozaka bila je bolja, imala posjed lopte 71 posto, uz 17 udaraca na gol, no reprezentacija Michaela O'Neilla uspjela je preživjeti.

Nakon jedne pobjede Sjeverne Irske, te dvije Slovačke, ovo je bio prvi povijesni remi između dvije momčadi. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.