TRANSFERI

Francuski velikan gradi momčad "otpisanih", oni bi trebali srušiti PSG

Foto: EPA

LEONARDO Jardim vratio se na klupu Monaca nakon što je klub iz Kneževine doživio debakl pod vodstvom Thierryja Henryja. Monaco je došao na prag zone ispadanja, a onda su shvatili da je otkaz Jardimu bio pogreška pa je Portugalac vraćen na posao.

Spriječio je potpuno katastrofu i ispadanje iz Lige, a sada ga čeka izgradnja momčadi za novu sezonu. Vlasnik Monaca Dmitrij Ribolovljev ima novca, a dodatna injekcija budžetu za ovu sezonu bit će prodaja Yourija Tielemansa u Leicester City za 44 milijuna eura i mogući odlasci Djibrila Sidibea i/ili Benjamina Henrichsa.

Naravno, Monaco i dalje nema budžet kao najveći europski klubovi pa kod izbora pojačanja mora biti posebno oprezan i tražiti nogometaše koji u svojim klubovima ne uživaju povjerenje trenera. Jedan od tih je i naš Ivan Perišić za kojeg je Gazzetta ranije ovog tjedna objavila kako bi karijeru mogao nastaviti u Monacu. 

Francuski klub rado bi uzeo Perišića i prodao Keitu Baldea koji se nedavno vratio s posudbe upravo iz Intera nakon što Nerazzurri nisu aktivirali njegovu otkupnu klauzulu. Hrvatskog krilnog napadača otpisao je Antonio Conte i talijanski mediji vjeruju kako bi Inter mogao napustiti za oko 25 milijuna eura, što bi bio iznos koji odgovara Monacu. 

Zaboravljeni Subašić

Perišić bi u Monaco došao društvo praviti bivšem suigraču iz reprezentacije, Danijelu Subašiću, ali je izvjesno da bi njihovo druženje kratko trajalo. Subašić je pred odlaskom iz kluba, lani se mučio s minutažom, a ove bi sezone mogao potpuno ostati bez nje jer je Jardimov prvi posao po povratku bio dovođenje golmana Benjamina Lecomtea iz Montpelliera za 13,5 milijuna eura.

Nakon Lecomtea Monaco je od Atletico Madrida otkupio Gelsona Martinsa koji je kod njih proveo polusezonu kao posuđeni igrač. Taj transfer koštao ga je 30 milijuna eura. Osim Perišića, Monaco želi još jednog igrača Intera. Riječ je o Joao Mariju koji je kod Spallettija bio u nemilosti, a ni kod Contea ne kotira najbolje. On bi trebao biti dostupan za oko 25 milijuna eura, a pregovori su, ako je vjerovati RMC-u, već u tijeku. 

Francuzi su nedavno došli jako blizu tome da iz Milana za 30 milijuna eura dovedu napadača Andrea Silvu, ali je transfer propao jer nije postignut dogovor s igračem. Međutim, Milan i dalje želi prodati Portugalca jer mu treba novac od njegovog transfera kako bi lakše podnio dovođenje Angela Correa iz Atletica za oko 40 milijuna eura koje ima u planu. 

Traži se defanzivni veznjak

Kada su u pitanju otpisani, Steven Nzonzi je još jedan od nogometaša na listi. Paulo Fonseca ga je prekrižio za novu sezonu, a Monacu treba takva vrsta veznjaka pa je spreman krenuti u pregovore. Tu mu problem predstavlja Milan koji također pokazuje interes za Nzonzija, a i Roma bi rado poslovala s Rossonerima jer želi od njih dovesti Susa. Kada bi u dogovor uspjeli ubaciti Nzonzija, što su Boban i Maldini dosad kategorički odbijali, bitno bi smanjili cijenu od traženih 40 milijuna eura koju je Milan postavio za Susa. 

Ipak, Jardim i bez Nzonzija ima nekoliko dobrih opcija za pojačavanje veznog reda. Na liniji je s agentima Mainzovog Jean-Philippea Gbamina koji po Transfermarktu vrijedi 28 milijuna eura, odnosno 20 milijuna eura vrijednog Diadiea Samassekoua iz Red Bull Salzburga. Gbamin se čini kao realnija opcija jer mu Mainz ne može ponuditi ni približno jednaku plaću kao Monaco. 

Nije izvjesno da će Monaco dovesti sve navedene igrače, ali ako uspije osigurati dolaske polovice navedenih, bit će to ekipa protiv koje nikome neće biti lako u francuskom prvenstvu. Monacu na ruku ide što neće igrati Europu pa nije nemoguće da uz ritam od jedne utakmice tjedno Jardim pokuša ugroziti i PSG na samom vrhu tablice. 

Grafika: Sofascore za IndexSport

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.