Francuz prekinuo medeni mjesec zbog reprezentacije. U dvije utakmice nije uopće igrao

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

FRANCUSKI nogometaš Boubacar Kamara (23) prekinuo je medeni mjesec sa suprugom Coralie Porrovecchio jer je dobio kasni poziv izbornika Didiera Deschampsa za kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo. Deschamps ga je pozvao umjesto ozlijeđenog Adriena Rabiota, no veznjak Aston Ville u pobjedama nad Gibraltarom (3:0) i Grčkom (1:0) nije dobio ni minute.

Kamara ima tri nastupa za francusku reprezentaciju. Debitirao je u lipnju na Poljudu u remiju s Hrvatskom (1:1) u Ligi nacija, kada je dobio 28 minuta. Potom je odigrao cijeli dvoboj s Austrijom (1:1) te 45 minuta u porazu od Hrvatske (0:1) u Parizu.

Kamara je za Francusku debitirao na Poljudu

Karijeru je počeo u Marseilleu, iz kojeg je 2022. godine kao slobodan igrač otišao u Aston Villu. Za engleskog prvoligaša, s kojim ima ugovor do ljeta 2027. godine, ove sezone upisao je 26 nastupa i jednu asistenciju. Transfermarkt ga procjenjuje na 30 milijuna eura.

Francuska se nalazi na prvom mjestu kvalifikacijske skupine B s 12 bodova, dvostruko više od druge Grčke koja ima utakmicu manje. Irska i Nizozemska imaju po tri boda, s time da su Nizozemci odradili dvije utakmice jer su, kao i Hrvatska, bili u završnici Lige nacija. Gibraltar je zadnji, bez bodova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.