Francuzi: Skaut u Dinamu našao igrača za Lyon. Lovren ga je preporučio

Foto: Igor Soban/PIXSELL

LYON je zainteresiran za Josipa Šutala (23), objavilo je nekoliko francuskih medija, kao što su OneFootball, Livefoot i Sport. Francuski prvoligaš, koji je sezonu završio na sedmom mjestu, traži nove obrambene igrače, a zanimljiv mu je velik talent Dinama.

Francuzi pišu kako je Lyonov skaut Bruno Cheyrou preporučio treneru Laurentu Blancu da uzmu Šutala. Navodno je i bivši hrvatski reprezentativac Dejan Lovren, koji igra za Lyon, potvrdio kako se radi o odličnom igraču. OneFootball ističe kako Šutala želi nekoliko klubova. Podsjetimo, spominjao se interes Arsenala i RB Leipziga.

"Šutalo ima samo 23 godine. Branič je koji igra desnom nogom. Za Dinamo već ima 81 nastup. Mlad je, ali nije neiskusan. Uostalom, igrao je za hrvatsku reprezentaciju u utakmici za treće mjesto Svjetskog prvenstva protiv Maroka", navodi OneFootball i dodaje kako ima i više od deset nastupa u europskim utakmicama. "On je igrač kakav treba Blancu", smatra francuski medij.

Šutalo je zamijenio Lovrena u reprezentaciji

Šutalo je prvotimac Dinama, koji je ove sezone upisao 36 nastupa i postigao tri pogotka. Ugovor s Dinamom, aktualnim prvakom Hrvatske, ima do 2028. godine, ali moguće je da će već ovog ljeta napustiti momčad trenera Igora Bišćana. Transfermarkt ga procjenjuje na 18 milijuna eura.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić stavio ga je u prvu postavu za obje kvalifikacijske utakmice s Walesom (1:1) i Turskom (2:0). Šutalo je odigrao dvaput po 90 minuta te je u početnih 11 na stoperskoj poziciji zamijenio upravo Lovrena, koji je otišao u reprezentativnu mirovinu i s kojim bi, ode li u Lyon, mogao činiti obrambeni par.