Francuzi ne vjeruju: Nestvarni Hrvati! Poslali su nas kući

Foto: Guliver Images/Getty Images

FRANCUSKI novinari znali su da je kraj nakon što je njihova reprezentacija izgubila od Norveške u posljednjoj utakmici drugog kruga Eura. Vjerojatno su mislili kako će se Poljska lakoćom obračunati s Hrvatskom, koju su i sami pobijedili s visokih 32:24.

>>> PUTUJ OMEYERU Fatalnoj hobotnici kupili smo kartu kući, u jednom smjeru 

>>> POLJSKA PARALIZIRANA Ovo je horor! 

Aktualnim europskih, svjetskim i olimpijskim prvacima trebala je pobjeda Hrvatske od 5 do 10 golova razlike za prolazak dalje, a na poluvremenu su mogli zadovoljno trljati rukama jer je Poljska bila u minusu pet golova. Međutim, hrvatski uragan koji je udario Krakow nije stao sve do kraja susreta pa je u konačnici otpuhao s turnira i Francuze i Poljake.

"Hrvatska je odigrala nestvarno. Već na poluvremenu su napravili podvig kada su vodili s pet golova razlike, a u drugom su poluvremenu eksplodirali. Poljaci su ostali paralizirani", sports.fr.

Prvaci najavili novi pohod

Francuzi, ipak, optimizam grade na praznovjerju. Svaki put kada bi ispali s Eura u olimpijskoj godini, uzeli bi zlato na Igrama. Tako je bilo 2008. u Pekingu i 2012. u Londonu.


"Ironično, Francuska je pobijedila Hrvatsku, a onda su Hrvati bili ti koji su izbacili Bluese s Eura. Pregazili su Poljsku...", piše RTL.fr pa dodaje:

"Treba ostati pozitivan. Francuska je ostala bez medalje i na Euru 2008. i 2012. godine pa je šest mjeseci kasnije slavila".

Istome se nada i 20minutes.fr.

"Ako ćemo u Riju uzeti treće uzastopno olimpijsko zlato, sigurni smo da ćemo se svi skupa smijati".

Le Figaro donosi tekst pod naslovom: "Francusku je eliminirala...Hrvatska", a L'Equipe dodaje: "Nevjerojatna vještina Hratske, Francuska je eliminirana".
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.