ABA LIGA

Franjo Arapović: Split mi je sina ubio u pojam

Foto: KK Cedevita, Igor Kralj / Pixsell

MARKO ARAPOVIĆ ogorčen je nakon što mu je Split raskinuo ugovor potpisan tek četiri dana ranije i nakon samo jedne utakmice.

Nakon poraza u prvom prvenstvenom kolu od Gorice (79:73), Split je iskoristio pravo na raskid ugovora nakon što se uvjerio da Arapović još neko vrijeme neće biti spreman pomoći momčadi na najvišoj razini.

Split je to napravio nakon što se s više liječnika konzultirao o Arapovićevom koljenu. On je zbog njega imao velikih problema te pauzirao dok je igrao za Cedevitu i Galatasaray. 

Marko Arapović već je izrazio svoje ogorčenje takvim potezom, a sada je za Sportklub isto napravio njegov otac Franjo, legenda hrvatske košarke.

''Ostao sam jako iznenađen. Kao prvo, nisam imao nikakvih doticaja s transferom. Marko je prošli petak ujutro u pola 10 imao doručak, iza toga razgovor s trenerom o taktici za utakmicu i zove me oko 11 da Split želi raditi aneks ugovora. Rekli su da moraju imati nekakav aneks da mogu odlučivati koliko će on utakmica igrati zbog liječničke službe. On je s njima odradio pet treninga i sve je normalno radio. Nikome nije jasno što se dogodilo, jer očito su tamo velika pretumbavanja u klubu", rekao je Arapović i dodao da se tamo najviše sumnja u Markovo zdravstveno stanje.

"Split ga je ubio u pojam"

''Najmanji problem je njegovo fizičko i zdravstveno stanje, jer on je dobio papire od vrhunske klinike u Innsbrucku da je sve u redu. Problem je što su oni to njemu mogli reći još u četvrtak ujutro, a ne ga registrirati na Savezu i sada idućih 11 utakmica ne može igrati u HT Premijer ligi ni za jedan klub. Je li to bio cilj, stvarno ne znam."

Hrvatski košarkaški savez o cijelom slučaju šuti.

''Split ga je ubio u pojam pokazavši da sumnja u njega. Zvao ga je i trener, koji mu se ispričavao ni kriv ni dužan. Jedino što me smeta je da HKS ovdje nije reagirao. Pa on je olimpijac! Morali su reagirati i zaštititi svog olimpijca da može igrati za neki drugi klub, a ne ovako. Očito svima paše da ne igra."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.