Friedrich: Zbog čega bi Blanka bila u prednosti?

DANAS će s početkom u 19.30 sati na Europskom atletskom prvenstvu u Barceloni započeti borba za odličja u konkurenciji skakačica u vis.

Zanimljivo nadmetanje pokazat će tko je najspremniji došao na europsku smotru, a nesumunjivo će mnoge oči biti usmjerene prema međusobnom ogledu Hrvatice Blanke Vlašić i Njemice Ariane Friedrich.

Policajka prijeti Blanki

Njemački Bild podsjeća da je njihova predstavnica još u siječnju imale probleme s leđima, te otkriva da je po dolasku u Barcelonu Friedrich, inače policajka, investirala 400 eura u kupnju madraca.

"Važno je dobro se naspavati", tvrdi.

Problema je Friedrich imala i s oba koljena, no s 202 preskočena centimetra, unatoč njima, postala je nedavno njemačkom prvakinjom.

"Takva visina vjerojatno neće biti dovoljna za zlato. Njena najveća konkurentica, Hrvatica Blanka Vlašić (26) ove je godine išla iznad 203 cm. Rekord karijere joj je 208.", piše Bild.

Rekord Ariane Friedrich iznosi 206 cm, a preskočila ga je Njemica u Berlinu prošle godine. Na upit s čime je Blanka u prednosti pred njom, Friedrich je kontrirala prepuna samopouzdanja:

"Zbog čega bi Blanka bila u prednosti preda mnom?"

Priznala je u razgovoru za Bild Blankina konkurentica da je sunčane naočale tijekom natjecanja počela nositi "zbog osjetljivosti očiju" i da "ovako bolje vidi letvicu", da ju tetovaža tigra na leđima "štiti", te da joj njena prepoznatljivost otežava policijski posao, koji redovito obavlja četiri sata dnevno.

"Ipak, uspješno obavljam uhićenja."

Ostaje za vidjeti hoće li joj Vlašić ipak izmaknuti...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.