BOKS

Fury: A.J., olakšat ću ti, naša borba će biti brzo gotova, padni i uzmi lovu

Foto: EPA

BRITANSKI boksači Tyson Fury i Anthony Joshua već se neko vrijeme "hvataju" po društvenim mrežama i javno raspravljaju o međusobnoj borbi. U svojoj je posljednjoj objavi na tu temu Fury rekao:" A.J., olakšat ću ti, borba će brzo završiti. Neće trajati dulje od šest rundi. Tako da ćeš izaći iz ringa u jednom komadu. Bit će brzo i lijepo, uzet ćeš dobru lovu i gotovo", rekao je Fury.

Na još jednu njegovu prijašnju provokaciju Joshua je odgovorio: "Bit ću spreman u prosincu." Fury je promijenio mišljenje o kraju karijere, sudeći po objavama na društvenim mrežama. Nakon što je prošli mjesec na svoj 34. rođendan objavio kraj karijere, Anthonyju Joshui je ponudio priliku natjecati se za naslov WBC prvaka.

Fury je inicirao razgovor o međusobnom meču

"Anthony Joshua, znam da si upravo izgubio borbu protiv Usika i znam da si trenutno bez pojasa. Želio bih ti dati priliku da se boriš sa mnom za WBC naslov u teškoj kategoriji u sljedećih nekoliko mjeseci.

Ako si zainteresiran, poslat ću ti datum i možemo razgovarati. Javi mi ako si zainteresiran. Ako ne, odabrat ću drugog protivnika", objavio je Fury, koji je neporažen u 33 borbe. Zadnju pobjedu ostvario je u travnju, kada je pobijedio Dilliana Whytea.

Fury je ranije izazvao i WBA, IBF, WBO i IBO svjetskog prvaka Oleksandra Usika, no nakon druge uzastopne pobjede nad Joshuom prošlog mjeseca Ukrajinac je poručio da se ove godine više ne planira boriti, već da meč protiv Furyja želi sljedeće godine. Joshua je odgovorio na poziv na Twitteru, rekavši Furyju da neće pregovarati preko interneta te da se javi njegovom timu.